Moartea lui Gianluca Vialli l-a speriat pe Florin Răducioiu: „Nu știu ce am luat! Făceam tot timpul perfuzii cu un lichid roz!”

Florin Raducioiu Brescia Dino Baggio dopaj Gianluca Vialli Stranieri Florin Răducioiu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 22:42
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 22:57

Florin Răducioiu se teme că a fost involuntar victima dopajului în anii '90, când evolua în campionatul Italiei. 

Gianluca Vialli a încetat din viață pe 6 ianuarie 2023, la vârsta de 58 de ani. După decesul legendarului fotbalist, Dino Baggio (51 ani), fostul său coleg de la Juventus, a afirmat că dopajul din anii '90 a avut a contribuit la tragicul eveniment.

Aceste declarații l-au făcut pe Florin Răducioiu (52 ani) să-și pună un semn de întrebare. Fostul atacant al „Generației de Aur” a mărturisit că își va contacta medicul de la Brescia pentru a-l chestiona în legătură cu medicamentele folosite. Mai mult, Florin Răducioiu a precizat că i se tot administrau perfuzii cu un lichid roz cu o seară înainte de meci. 

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a declarat Florin Răducioiu pentru Orange Sport.

Fostul fotbalist român a jucat pentru Dinamo, Bari, Verona, Brescia, AC Mian, Espanyol, West Ham United, VFB Stuttgart, AS Mocano și Créteil-Lusitanos. Pentru echipa națională a adunat 41 de meciuri, în care a reușit să marcheze 21 de goluri. 

Dino Baggio acuză dopajul pentru decesele premature din fotbal

„Ar trebui să investigăm substanțele pe care le-am luat în acea perioadă. Dopajul a existat mereu. Trebuie să înțelegem dacă suplimentele folosite atunci au ajuns să afecteze jucătorii. Și mie mi-e frică, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme.

Trebuie să ne întoarcem la ceea ce am luat, să investigăm substanțele consumate în acea perioadă. În anii mei (n.r. - anii '90) exista dopingul. Trebuie să ne dăm seama dacă ce am luat atunci a rămas în organism”, a declarat fostul fotbalist pentru presa din Italia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!