NEWS ALERT Gareth Bale și-a anunțat retragerea din fotbal! Galezul nu-și va duce până la capăt contractul în MLS 

Gareth Bale Real Madrid Tara Galilor Tottenham Hotspurs Fotbal extern Gareth Bale
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 17:22
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 18:06

Gareth Bale nu va mai juca fotbal în 2023. 

Pe 9 ianuarie 20223, Gareth Bale (33 ani) a emis un comunicat oficial, pe care l-a distribuit pe rețelele de social media, în care și-a anunțat oficial retragerea din fotbal. Astfel, galezul nu-și va duce până la capăt contractul cu Los Angeles FC, care era valabil până în vara acestui an.

Gareth Bale a transmis două mesaje pe mulțumire 

Gareth Bale a simțit nevoia să transmită două mesaje, atunci când și-a anunțat oficial retragerea. Primul a fost unul de mulțumire pentru familie și toți antrenorii, jucătorii și membrii staff-ului care i-au fost alături în această aventură. Iar al doilea, pentru naționala Tării Galilor, pentru care a adunat 111 prezențe, a marcat 40 de goluri și a participat la două Campionate Europene, 2016 și 2020, și un Campionat Mondial, 2022. 

  • Gareth Bale

„După ce m-am gândit mult și am luat în considerare multe lucruri, anunț că mă voi retrage din fotbalul internațional și de la echipa de club.

Mă simt incredibil de norocos pentru că am practicat sportul pe care-l iubesc. Mi-a dăruit unele dintre cele mai extraordinare momente din viața mea. 

De la prima mea atingere la Southampton, până la ultima de la LAFC și la toate celelalte, am construit o carieră fascinantă de care sunt cu adevărat mândru. Să joc pentru țara mea și să fiu căpitan de 111 ori a fost un vis devenit realitate.

Îmi arăt recunoștința față de toți cei care au luat parte în aventura mea. Mă simt îndatorat către mulți oameni că au reușit să-mi schimbe viața și să-mi contureze cariera într-un mod pe care nici măcar nu l-aș fi putut visa când am început la nouă ani.

Pentru celelalte cluburi: Southampton, Tottenham, Real Madrid și, în cel din urmă, LAFC. Pentru toți antrenorii mei, pentru staff, colegi, fanii dedicați, agenții mei, prietenii mei fantastici și familia mea, impactul pe care l-ați avut este de nemăsurat.

Părinții mei și sora mea, fără dedicarea voastră din primele zile, fără fundația atât de puternică, nu aș fi putut scrie această declarație acum, așa că vă mulțumesc, pentru că m-ați pus pe acest drum și pentru suportul vostru.

Soția mea și copiii mei, iubirea și sprijinul vostru m-a ajutat mult. Ați fost în spatele meu prin toate urcușurile și coborâșurile și m-ați ținut cu picioarele pe pământ în multe situații. Mă inspirați să fac mai bine și să vă fac mândri.

Așa că, merg mai departe anticipând ce se va întâmpla în următorul stagiu al vieții mele. Un timp de schimbare și tranziție, o oportunitate pentru o nouă aventură...”, a scris Gareth Bale pe conturile oficiale de social media.

„Către familia mea galeză,

Decizia de a mă retrage din fotbalul internațional a fost, de departe, cea mai grea din întreaga mea carieră.

Cum să descriu că am făcut parte din această țară și ce înseamnă naționala pentru mine? Cum să spun impactul pe care l-a avut asupra vieții mele? Cum să pun în cuvinte ce am simțit de fiecare dată când am îmbrăcat tricoul Țării Galilor? Răspunsul este că nu pot să o fac doar cu cuvinte. Dar, știu că fiecare persoană care a făcut parte din fotbalul galez simte magia impactată, care este atât de unică, așa că știu că simțiti și voi ce simt eu fără să folosesc niciun cuvânt.

Aventura mea cu echipa națională e cea care nu mi-a schimbat doar viața, dar și cine sunt. Norocul că am fost internațional galez, că am fost selectat să joc sau am avut ocazia să fiu căpitanul Țării Galilor mi-a dat o experiență pe care nu o pot compara cu nimic altceva în lume. Sunt onorat și plec capul pentru că am putut să fac parte din istoria unei țări atât de incredibile, să simt suportul și pasiunea zidului roșu, iar împreună am fost în locuri neprevăzute și incredibile.

Am stat în vestiar cu băieți care mi-au devenit frați și oameni din staff care mi-au devenit familie, am evoluat alături de atâția antrenori și am simțit suportul și iubirea celor mai dedicați fani din lume. Vă mulțumesc tuturor pentru aventura mea.

Așa că acum voi face un pas în spate, dar nu departe de echipa care trăiește în mine și în sângele meu. Toate fiind spuse, dragonul de pe tricoul meu este tot ce îmi doresc.

Împreună, mai puternici!”, a fost mesajul lui Gareth Bale pentru Țara Galilor și cetățenii săi.

De-a lungul carierei, Gareth Bale a evoluat pentru Southampton, Spurs, Real Madrid și Los Angeles FC. Apogeul a fost la gruparea de pe Santiago Bernabeu, unde a câștigat 5 trofee UEFA Champions League, 4 Campionte Mondiale ale Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, 3 titluri în LaLiga, o Cupă a Spaniei și 3 Supercupe.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!