Anwar El Ghazi FSV Mainz Fotbal extern Anwar El Ghazi

Decizie drastică luată de Mainz, după ce un jucător a postat un mesaj controversat pe tema conflictului Israel - Hamas

Clubul Mainz a decis să rezilieze contractul cu fostului jucător al lui Aston Villa și Everton, Anwar El Ghazi, în urma unui mesaj postat pe rețelele sociale cu privire la conflictul din Israel.
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 08:18
Data actualizarii: Sambata 28 Octombrie 2023, 08:20

Pe 17 octombrie, clubul german l-a suspendat pe El Ghazi, denumind mesajul, acum șters, „inacceptabil”.

Într-o întâlnire desfășurată joi, conducerea clubului a solicitat fotbalistului în vârstă de 28 de ani să-și ceară scuze pentru mesajul interpretat ca fiind pro-palestinian.

El Ghazi a încercat să-și spele „păcatele”

Cu toate acestea, olandezul a declarat în fața conducerii că susține pacea și umanitatea pentru toate victimele războiului.

Surse BBC Sport au dezvăluit vineri că lui El Ghazi i s-a comunicat că i se va rezilia contractul. Acesta a răspuns printr-un mesaj pe Instagram stories: „Condamn orice ucidere de civili nevinovați în Palestina și Israel. Susțin victimele nevinovate ale acestui conflict, indiferent de naționalitatea lor. Sunt adeptul unei regiuni a Orientului Mijlociu pașnice și integrate.

Pentru a clarifica, în măsura în care declarațiile mele anterioare pe rețelele sociale au fost înțelese greșit, doresc să subliniez că susțin pacea și umanitatea pentru toți”.

El Ghazi a semnat cu Mainz pe 22 septembrie, după ce a plecat de la PSV Eindhoven.

Potrivit legii muncii germane, un angajator are 14 zile de la data la care a luat cunoștință de un comportament grav pentru a rezilia un contract, dar, dacă depășește acest termen, trebuie să plătească întreaga sumă a contractului.

Stadionul Mainz poartă numele lui Eugen Salomon, un membru fondator de origine evreiască, căruia naziștii i-au retras funcțiile de club în 1933. Salomon a murit în Holocaust în 1942.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!