Israel Debrecen Romania Nationala

Nu la Budapesta?! Guvernul maghiar propune alt oraș pentru găzduirea meciului Israel - România

Meciul Israel - România se va juca pe teritoriul Ungariei, sâmbătă, 18 noiembrie, în penultima rundă din preliminariile EURO 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 16:41
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 16:42

Federația de Fotbal din Israel a anunțat, joi seară, că a ajuns la un acord cu autoritățile maghiare pentru găzduirea meciurilor cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) în Ungaria. Totuși, două aspecte importante nu au fost încă stabilite: stadionul ales și dacă partidele se pot disputa cu spectatori.

Guvernul maghiar ar vrea ca meciul Israel - România să se joace la Debrecen

Deși presa din Israel scria joi seară că naționala lui Alon Hazan ar urma să joace la Budapesta, Sport5 anunță că echipa națională trebuie să aleagă un alt oraș.

Pe 18 noiembrie, chiar în ziua în care Israel va înfrunta România, Belarus va juca împotriva Andorrei la Budapesta, pe Szusza Ferenc Stadion. Din acest motiv, Guvernul din Ungaria ar prefera ca meciul Israel - România să se joace într-un alt oraș, la Debrecen, scrie sursa citată.

Totuși, Israel insistă pentru găzduirea meciului în capitala Ungariei: "În Budapesta trăiesc mii de evrei care ar putea veni la meci și să îi susțină pe jucătorii lui Alon Hazan în cazul în care se va permite prezența publicului", scriu jurnaliștii israelieni. Rămâne de văzut care va fi decizia finală a UEFA și a autorităților din Ungaria pe această temă.

  • Dacă Israel - România va fi mutat la Debrecen, meciul se va disputa pe Nagyerdei Stadion, o arenă inaugurată în 2014, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Stadionul este încadrat la categoria "Elite" conform standardelor UEFA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!