Lionel Messi Balonul de Aur Balonul de Aur 2023 Fotbal extern

"Dacă nu-l obține, va fi scandalos". Controversă între Messi și Haaland, înainte de decernarea Balonului de Aur

Gala pentru Balonul de Aur 2023 este programată luni, 30 octombrie, la Théâtre du Châtelet, din Paris.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 11:59
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 12:16

La începutul lunii septembrie, France Football a anunțat lista celor 30 de jucători nominalizați. Trofeul din acest an are un favorit clar: Lionel Messi, fotbalist care a evoluat în sezonul trecut la Paris Saint-Germain, a ajuns la Inter Miami în vară, iar în decembrie a cucerit Cupa Mondială cu Argentina.

Presa din Spania a anunțat că Lionel Messi va ridica pentru a opta oară trofeu, record absolut în istoria fotbalului. Va fi pentru prima dată când un fotbalist care nu evoluează în Europa se impune în cursa pentru Balonul de Aur. 

Nu toată lumea este de partea starului argentinian

Michail Antonio a dezvăluit că ar fi o nedreptate ca Erling Haaland să nu câștige râvnitul trofeu, explicând impactul pe care l-a avut în Premier League. 

"Dacă dăm la o parte fotbalul internațional și comparăm statisticile… Haaland ar trebui să câștige trofeul. Sigur, e greu de trecut cu vederea faptul că Messi a câștigat prima Cupă Mondială și a fost un factor decisiv.

Dar la nivel de club a jucat în SUA, în timp ce Haaland a fost în Premier League. Nu poți să ignori o echipă care a câștigat trei trofee sezonul trecut, iar Haaland a adus atât de mult.

A bătut toate recordurile. Merită Balonul de Aur. Dacă nu îl obține, va fi scandalos", a declarat jucătorul lui West Ham. 

Lionel Messi deține deja recordul pentru cele mai multe trofee câștigate la gala Balonului de Aur - 7 (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021)

Argentinianul este urmat în această ierarhie de Cristiano Ronaldo, cu 5 trofee (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!