Cum l-a caracterizat Pep Guardiola pe fotbalistul care poate pune mari probleme României la EURO 2024 

Pep Guardiola Belgia EURO 2024 jeremy doku Fotbal extern
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 11:39
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 11:41

Naționala României și-a aflat adversarele din grupă la Campionatul European din 2024, care se vede în exclusivitate pe PRO TV, PRO Arena și VOYO. 

Tricolorii au fost repartizați în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea din play-off-ul B. Naționala Belgiei este văzută drept principala favorită a grupei și deși la Campionatul Mondial s-au prezentat sub așteptări, belgienii pot fi un mare pericol. 

Nume precum Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois sau Romelu Lukaku sunt deja familiare, iar valoarea și calitatea celor menționați este indiscutabilă. Belgia însă mai are un „as în mânecă”, un real star în ascensiune, care impresionează în Premier League la 21 de ani, și care ar putea pune mari probleme fundașilor români.

Belgianul care l-a impresionat pe Pep Guardiola 

Jeremy Doku (21 ani), fotbalistul transferat de Manchester City de la Stade Rennais s-a adaptat imediat în tricoul campioanei en-titre din Premier League, iar Pep Guardiola a avut cuvinte de laudă la adresa sa. 

„Doku e incredibil, creează lucruri pentru fanii noștri. Când ia mingea și vrea să facă ceva, toți sunt entuziasmați, chiar și eu! Oh, ceva trebuie să se întâmple! Și se va întâmpla. Cred că e fericit, foarte fericit la City”, a spus Pep Guardiola, citat de jurnalistul sportiv Fabrizio Romano, în urmă cu o lună. 

Produs de Olympic Deurne, Tubantia Borgerhout, Beerschot AC și RSC Anderlecht, Jeremy Doku a fost legitimat de-a lungul carierei sale fotbalistice la echipe precum Anderlecht, Stade Rennais și Manchester City.

Jeremy Doku: „Guardiola mă poate duce la următorul nivel!”

„Când am venit pentru prima dată aici, oamenii nu se așteptau ca eu să joc, poate nu de la început. Dar o fac și asta este bine pentru că joc la o echipă de top, iar faptul că primesc minute în echipa asta e un lucru bun. Mereu pot fi mai bun, mai eficient și să ajut echipa mai mult în ultima treime. Există părți din joc pe care le pot îmbunătăți, deci nu este perfect. Însă cred că am un start bun și trebuie să continui așa. 

Guardiola mă poate duce la următorul nivel. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mi-am dorit această șansă, de a veni aici, pentru că îl cunosc pe antrenor și știu cum mă poate ajuta să ajung în top. 

Mă ajută mult, în special la detalii și mă lasă să fiu eu însumi pentru că puteți vedea pe teren că sunt eu însumi. Mă ajută cu detaliile pentru a fi un jucător mai bun”, a spus Doku conform manchestereveningnews.co.uk. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!