Croatul care valorează 75 milioane de euro, mesaj clar după Mondial: „Liverpool are un loc aparte în inima mea”

Liverpool Josko Gvardiol Premier League qatar 2022 Fotbal extern
Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 18:23
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 18:23

Josko Gvardiol a impresionat peste măsură la Campionatul Mondial din Qatar, ediția 2022, fiind integralist în fiecare meci pentru naționala Croației.

Stoperul a fost cel care a deschis scorul în finala mică, împotriva Marocului, încheiată 2-1 pentru croați și a ajutat la cucerirea bronzului pentru reprezentativa sa.

Croatul care valorează 75 milioane de euro, mesaj clar după Mondial: „Liverpool are un loc aparte în inima mea”

Recent, într-un interviu „marcă înregistrată”, Josko Gvardiol a vorbit despre vechea sa „iubire”, Liverpool. Fundașul a precizat că, atunci când era mic, nu rata nicio partidă a „cormoranilor” cu tatăl său și că formația din Merseyside a rămas adânc înrădăcinată în inima sa.

„Liverpool e clubul visurilor mele. De când eram un copil, m-am uitat la multe meciuri ale lui Liverpool cu tatăl meu. Am urmărit fiecare sezon al lor, meci după meci. Liverpool este clubul visurilor mele, are un loc aparte în inima mea”, a spus Josko Gvardiol, citat de Tuttomercatoweb.

Cifrele lui Gvardiol

Croatul este produsul celor de la Dinamo Zagreb și a evoluat de-a lungul carierei sale de fotbalist la reprezentativele under-17 și under-19 ale echipei, ca în 2019 să ajungă la trupa mare.

Doi ani mai târziu, Josko Gvardiol a făcut pasul în Bundesliga, la Red Bull Leipzig, moment în care cota sa pe piață, potrivit Transfermarkt, era de 19 milioane. Acum, croatul este evaluat la 75 milioane de euro.

Liverpool, în această stagiune

După 17 meciuri jucate în Premier League, „cormoranii” se află pe locul șase cu 28 de puncte. Liverpool a avut un start slab de sezon și a înregistrat, astfel, opt victorii, patru rezultate de egalitate și cinci înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!