Criticat în Emirate, Cosmin Olăroiu a dat replica și a pomenit de transferul lui Lionel Messi

Cosmin Olaroiu Al Sharjah Emiratele Arabe Unite Lionel Messi Miralem Pjanic Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 19:46
Data actualizarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 19:45

Cosmin Olăroiu (53 de ani), antrenorul lui Al Sharjah, este departe de titlu în Emiratele Arabe Unite, cu cinci etape rămase de disputat în acest sezon.

Al Sharjah se află pe locul 5 în Emirate, cu 39 de puncte, la șase lungimi în spatele liderului Al Ahli Dubai, care are și un meci mai puțin disputat. În ultima rundă, echipa lui Cosmin Olăroiu a remizat pe terenul lui Al Wahda, 0-0, iar  tehnicianul a răsouns după meci unor critici.

Cosmin Olăroiu: "E posibil să-l aduci pe Messi și să nu câștigi"

La conferința de presă, jurnaliștii l-au întrebat pe Olăroiu de ce echipa sa nu se află mai sus în clasament, având în vedere sumele importante invesite în transferuri. Tehnicianul român a explicat că Al Sharjah a transferat doar jucători de contract și a negat că formația sa ar fi plătit pentru a-l cumpăra pe Miralem Pjanic de la FC Barcelona, în toamna anului trecut.

Mai mult, Olăroiu spune că sumele majore investite în transferuri sau jucătorii de top aduși la echipă nu sunt neapărat o garanție a succesului, oferind exemplul Lionel Messi.

"De fiecare dată sunt aceleași discuții și aud aceleași vorbe. Noi nu am plătit pentru a transfera niciun jucător, ci am adus jucători liberi de contract.

S-a spus că am plătit 8 milioane de euro către Barcelona pentru a-l aduce pe Pjanic, însă noi nu am plătit nimic. Mai mult, el a renunțat la jumătate din salariu pentru a veni aici.

E posibil să-l aduci pe Lionel Messi și să nu câștigi. Nu există vreo regulă în fotbal conform căreia contractele să decidă cine câștigă. Noi am câștigat două trofee cu jucătorii pe care îi avem deja și mai sunt multe competiții în fața noastră", a spus Cosmin Olăroiu, potrivit Dubai Sports.

  • Antrenor la Al Sharjah din noiembrie 2021, Cosmin Olăroiu a câștigat două trofee: Cupa Președintelui și Supercupa.
  • Miralem Pjanic (fost jucător la Roma, Juventus sau Barcelona), Paco Alcacer (Valencia, Viillarreal, Barcelona, Dortmund) și Konstantinos Manolas (AS Roma, Napoli) sunt numele cele mai sonore din lotul echipei conduse de Cosmin Olăroiu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!