GALERIE FOTO Cine este fotbalistul care de 25 de ani joacă neîntrerupt la națională

Ildefons Lima Andorra Liga Natiunilor Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Iunie 2022, 09:05
Data actualizarii: Duminica 19 Iunie 2022, 09:05

Ildefons Lima, trecut pe la Espanyol, Rayo Vallecano, Las Palmas sau Triestina, este deja o legendă a fotbalului din Andorra.

Deși va împlini 43 de ani în decembrie, Ildefons Lima nu are de gând să se retragă de la naționala Andorrei, acolo unde deja deține toate recordurile.

Fundașul central este cel mai selecționat fotbalist (134 de meciuri) și golgheterul all-time al primei reprezentative (11 goluri), fiind totodată și căpitanul ”tricolorilor”, așa cum își spun și cei din Andorra, stat care are pe steag aceleași culori ca România.

Ildefons Lima a debutat pentru naționala din Andorra în iunie 1997

Ildefons Lima a bifat doar 4 minute în ultima întâlnire din Liga Națiunilor în care a fost folosit, 2-1 cu Liechtenstein, dar a ajuns la aproape 25 de ani jucați neîntrerupt la echipa națională!

24 de ani și 353 de zile, mai exact, pentru că debutul l-a avut tocmai pe 22 iunie 1997, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului!

Jucătorul-legendă din Andorra evoluează în prezent la localnica Inter Club d'Escaldes, campioana ultimelor trei sezoane, și a fost legitimat de-a lungul carierei la Espanyol, Ionikos, Pachuca, Las Palmas, Rayo Vallecano, Triestina sau Bellinzona.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!