FOTO ȘI VIDEO Edi, bucură-te! Legenda din Andorra s-a retras la aproape 44 de ani, după ce a bătut recorduri după recorduri în Europa

Andorra Elvetia - Andorra Ildefons Lima Romania - Andorra Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 16:55
Data actualizarii: Miercuri 13 Septembrie 2023, 17:07

În grupa I, unde se află și România, liderul Elveția a trecut cu 3-0 de Andorra, la Sion.

Meciul a avut parte și de un moment istoric. La 43 de ani, Ildefons Lima Solà a jucat ultima partidă pentru naționala Andorrei. Fundașul lateral, care va împlini 44 de ani la începutul lui decembrie, și-a încheiat astfel cariera internațională impresionantă.

Retragere istorică, la aproape 44 de ani și 137 de selecții 

De-a lungul anilor, Lima Solà a adunat 137 de selecții și 11 goluri (golgheter all-time al naționalei) pentru reprezentativa din Andorra. Fotbalistul născut la Barcelona a debutat pentru echipa națională în 1997! Mai exact, pe 22 iunie 1997, într-un joc cu Estonia (1-4).

Ildefons Lima Solà a început ca titular meciul de la Sion, dar a fost schimbat după 23 de minute. În timp ce părăsea terenul, jucătorul din Andorra a fost ovaționat de publicul aflat pe Stade Tourbillon. 

Ricard Fernandez Betriu, cel care i-a luat locul pe teren, este născut în 1999, adică la doi ani după ce Ildefons debuta în echipa națională! Ildefons Lima Solà este, potrivit BBC, unul dintre cei trei jucători din istorie care au strâns selecții la prima reprezentativă pe parcursul a patru decenii. Ceilalți doi sunt Jari Litmanen (Finlanda) și Billy Meredith (Țara Galilor). 

  • România va întâlni Andorra pe 15 octombrie, acasă, în runda a 8-a din Grupa I.

„Ultimul meu dans!” Ce a scris UEFA

UEFA a ținut să celebreze momentul. „26 de ani și 137 de selecții. Felicitări lui Ildefons Lima, din Andorra, pentru cea mai lungă carieră internațională din istorie!”, a scris contul de Twitter al forului continental.

„Fără cuvinte!”, a scris fotbalistul din Andorra pe contul său de Twitter, deasupra unei fotografii cu momentul în care a fost schimbat. Înaintea jocului de la Sion, Ildefons Lima Solà s-a referit la meci ca la „ultimul meu dans”.

Fotbalistul din Andorra continuă însă la nivel de club. E legitimat la formația a doua a celor de la FC Andorra, din Segunda División, în Spania. De-a lungul anilor, Ildefons Lima Solà a jucat pentru cluburi ca Espanyol, Las Palmas, Rayo Vallecano, Ionikos, Pachuca sau Inter d'Escaldes. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!