Ce a ales să facă John Carew după ce a fost condamnat la închisoare

John Carew John Carew inchisoare Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 14:21
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 14:46

Fostul star al naționalei Norvegiei trece prin momente delicate.

Fostul star al fotbalului norvegian John Carew, condamnat la închisoare pentru fraudă fiscală agravată, a fost angajat de Federaţia norvegiană de specialitate pentru a se ocupa de tinerii jucători, a anunţat, joi, forul de la Oslo, citat de AFP.

John Carew are 43 de ani. E monitorizat cu o brățară electronică

Fostul atacant, în vârstă de 43 de ani, care a strâns 91 de selecţii la echipa naţională, a primit în noiembrie, în Norvegia, o pedeapsă de 14 luni de închisoare cu executare pentru că a omis să declare fiscului aproximativ 12,8 milioane de coroane (aproximativ 1,2 milioane de euro) provenind din veniturile încasate între 2014 şi 2019.

Noul său rol în cadrul Federaţiei ar putea deschide calea pentru o ajustare a pedepsei.

"El speră să poată prelua noua funcţie ispăşind în acelaşi timp pedeapsa cu o brăţară electronică de monitorizare şi va face o solicitare în acest sens pe lângă autorităţile judiciare", a precizat Federaţia într-un comunicat.

"Este un lucru pozitiv că doreşte să-şi pună competenţele în favoarea copiilor şi adolescenţilor", a comentat preşedinta Federaţiei, Lise Klaeveness. "Poate că acest loc de muncă ar putea fi o componentă a pedepsei sale, dar în orice caz este un beneficiu pentru toate părţile", a adăugat aceasta.

Fost jucător la Olympique Lyon, Valencia, Aston Villa, Beşiktaş şi West Ham, John Carew a contactat din proprie iniţiativă Federaţia norvegiană în luna decembrie, pentru a-şi oferi serviciile, urmând să lucreze part-time.

"Îmi este dor să revin în sport. Fotbalul este un aspect important al vieţii mele", a declarat Carew. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!