Fotbal extern

Blatter si alti 26 de oficiali FIFA, "atentii" de cate 20 de mii de euro fiecare! Cazul care starneste controverse in fotbal

Acuzatiile de coruptie indreptate catre FIFA s-au inmultit in ultimii ani, iar numele Forului International si al lui Sepp Blatter au fost nu doar o data mentionate in posibile cazuri de luare de mita.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Septembrie 2014, 19:06
Data actualizarii: Luni 15 Septembrie 2014, 19:36

Blatter si FIFA au fost acuzati in ultimii ani ca ar fi directionat Mondialul din 2022 in Qatar dupa ce ar fi luat "spagi" uriase. Bineinteles, acestia au negat acuzatiile, insa un nou caz este pe care sa izbucneasca, dupa o dezvaluire facuta in Sunday Times.

Desi FIFA a "trimis" Cupa Mondiala in Brazilia in urma cu multi ani, "gurile rele" vorbesc acum despre un episod surprinzator, care poate face trimitere la o plata efectuata de brazilieni in contul primirii turneului final.

O poveste din timpul Mondialului desfasurat in acest an este cea care le-a dat apa la moara acestora. Potrivit Sunday Times, Sepp Blatter si alti 26 de oficiali FIFA au primit in Brazilia "atentii" de peste 20 de mii de euro fiecare, adica un total de 540 de mii de euro.

Acestia au fost cadorisiti cu ceasuri Parmigiani de cate 20 de mii de euro de catre Federatia Braziliana de Fotbal, lucru care genereaza acum controverse.

Informatia a fost scursa in presa europeana, iar cei care in trecut acuzau FIFA de coruptie au reactionat imediat. Mai mult, Comisia de etica a Forului International a inceput si ea o ancheta, regulamentul spunand ca membrii nu au voie sa primeasca obiecte de mare valoare.

FIFA a confirmat episodul, dar s-a limitat in a spune ca o ancheta este in desfasurare.

"Federatia Braziliana a impartit ceasuri comemorative la Cupa Mondiala catre un numar important de persoane, printre care si membrii ai Comitetului Executiv al FIFA. Comisia de etica a fost instiintata despre acest episod, deschizand o ancheta", se arata in comunicatul FIFA.

In trecut, unul dintre principalii sponsori ai FIFA, Hublot, a oferit astfel de cadouri membriilor, insa acestea nu au fost acceptate de Comisia de etica, fiind considerate "neadecvate".

Modifică setările cookies