Argentina lui Messi, salvata de PORTAR! Germania-Argentina, reeditarea finalei din '90 si sansa lui Messi sa-l razbune pe Maradona

Olanda Argentina Campionatul Mondial Brazilia 2014 CM 2014
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Iulie 2014, 21:07
Data actualizarii: Joi 10 Iulie 2014, 07:24

Argentina castiga cu 4-2 meciul cu Olanda, dupa loviturile de departajare, si va juca finala de duminica cu Germania. Brazilia sufera a doua umilinta in doar 24 de ore si va fi nevoita sa ii vada pe rivalii de moarte cum joaca finala chiar la Rio! De asemenea, Leo Messi are sansa sa-l razbune pe Maradona pentru esecul din 1990, cand Argentina a pierdut in ultimul act al turneului din Italia.

La 24 de ore de la de unul dintre cele mai mari socuri din istoria fotbalului mondial, Brazilia 1-7 Germania, microbistii vor avea ocazia sa urmareasca cea de-a doua semifinala a turneului final, Olanda si Argentina urmand isi dispute locul in finala pe stadionul Corinthians din Sao Paolo.

Dubla campioana mondiala, in 1978 si 1986, Argentina, cu Messi si Higuain titulari, va intalni una dintre cele mai in forma echipe ale ultimilor ani, finalista turneului final din 2010 - Olanda. Meciul de la Sao Paolo va fi si o reeditare a finalei din 1978, cand Argentina a invins cu 3-1 Olanda.

De trei ori finalista, Olanda lupta pentru a rupe "blestemul", dar si pentru a-si lua revansa pentru infrangerea din urma cu 3 decenii.

Argentina si Olanda s-au intalnit de patru ori la Cupa Mondiala, scorul general fiind, paradoxal, in favoarea batavilor. Olanda a castigat de doua ori impotriva Argentinei si a pierdut o data. Infrangerea a fost insa intr-unul dintre cele mai importante momente din istoria nationalei portocalii. In total, cele doua echipe s-au luptat pe teren de 8 ori, Olanda castigand de 4 ori, iar nationala sudamericana o singura data.

Cea mai categorica victorie a Olandei a fost inregistrata in 1974, cand batavii au ajuns in prima finala la un turneu final, pierduta insa in fata Germaniei. Scorul a fost atunci 4-0, insa argentinienii si-au luat revansa 4 ani mai tarziu cu un 3-1. Olanda a mai castigat impotriva Argentinei in sferturile Mondialului din 1998, scor 2-1, in timp ce a patra intalnire la un Mondial, in 2006, s-a incheiat 0-0.

Argentina vine in acest moment dupa cea mai lunga serie de victorii consecutive la un turneu final, cinci la numar, in timp ce Olanda este echipa care a umilit campioana en-titre - Spania - cu 5-1.

Traseul celor doua echipe

Argentina 2-1 Bosnia
Argentina 1-0 Iran
Argentina 3-2 Nigeria
Argentina 1-0 Elvetia
Argentina 1-0 Belgia

Olanda 5-1 Spania
Olanda 3-2 Australia
Olanda 2-0 Chile
Olanda 2-1 Mexic
Olanda 0-0 (4-2) Costa Rica, dupa loviturile de departajare

Echipele probabile:

Olanda (5-3-2): Cillessen - Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - De Guzman, Sneijder, Wijnaldum - Robben, Van Persie
Antrenor: Louis van Gaal

Argentina (4-3-3): Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - E. Perez, Mascherano, Biglia - Messi, Higuain, Lavezzi
Antrenor: Alejandro Sabella

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!