blat sierra leone 177 goluri sierra leone Fotbal extern

Au dus „blaturile” la extrema extremelor: 177 de goluri în 45 de minute! Arbitrul i-a lăsat baltă și a plecat acasă

Goana după promovare în prima ligă din Sierra Leone a dus la două scoruri fluviu, care au făcut înconjurul lumii și au intrat în istoria fotbalului mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 10:46
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 10:48

de Ionuț AXINESCU

În ultima etapă a campionatului, echipele Gulf FC și Kahunla Rangers aveau fiecare câte 32 de puncte și se băteau, de la distanță, pentru poziția a doua în clasament, care garanta prezența în play-off.

Lupta pentru promovare: 95-0, după 2-0 la pauză, și 91-1, după 7-1 în prima repriză

Gulf FC, care stătea mai bine la golaveraj decât rivala sa, a jucat cu Koquioma Lebanon și conducea la pauză cu 7-1. Kahunla Rangers avea doar 2-0 în deplasarea de la Lumbebu United, însă lucrurile urmau să o ia razna complet în repriza a doua.

Kahunla Rangers a înscris 93 de goluri după pauză și a câștigat meciul cu un amețitor 95-0. Nici Gulf FC nu s-a lăsat mai prejos și a învins în cele din urmă cu 91-1, marcând 84 de goluri în ultimele 45 de minute. Adversarii de la Koquioma au „colecționat” trei cartonașe roșii și au provocat patru penalty-uri.

Potrivit presei din Sierra Leone, până și arbitrul partidei dintre Gulf FC și Koquioma Lebanon a fost dezamăgit de blatul evident pe care îl conducea de la centru și a ieșit de pe teren, fiind înlocuit de rezerva sa.

În total, în 180 de minute jucate, s-au marcat 187 de goluri, adică mai mult de o reușită pe minut, un veritabil record mondial. Un jucător de la Gulf FC a marcat „circa 30 de goluri”, conform celor prezenți la partidă.

Reacția Federației și „apărarea”: „M-am dus acasă să trag un pui de somn!”

Imediat, Federația de Fotbal din Sierra Leone (SLFA) s-a sesizat și a anunțat demararea unei investigații. „Zero toleranță în privința meciurilor aranjate”, se arată în comunicatul oficial.

Deocamdată, singura reacție din partea celor implicați a venit de la Eric Kaitell, președintele celor de la Kahunla Rangers. Acesta a mărturisit, într-un comunicat, că nu știe ce s-a întâmplat, deoarece a plecat la pauza meciului disputat de echipa sa.

„Am fost șocat să aflu că Gulf FC conducea cu 7-1. Am părăsit stadionul și m-am dus acasă să trag un pui de somn. Când m-am trezit, am fost surprins să văd atâtea mesaje și apeluri pierdute”, se apără, stângaci, Kaitell.

Evenimentele din Sierra Leone se petrec la o lună după un scandal similar în Africa de Sud. Acolo, formațiile Matiyasi, Shivulani Dangerous Tigers, Kotoko Happy Boys și Nsami Mighty Birds au fost găsite vinovate de trucare de meciuri, după ce 94 de goluri s-au marcat în cele două partide în care au fost implicate.

Tigers și Matiyasi se luptau pentru promovarea în eșalonul superior și au câștigat cu 33-1, respectiv 59-1, confruntările din ultima rundă.

Modifică setările cookies