"Ar trebui sa fim cum totii ingrijorati de ce vedem in fotbalul chinez!" Wenger explica ce se poate intampla dupa investiile bombastice din China

Autor: Sport.ro
Vineri 05 Februarie 2016, 17:26

	"Ar trebui sa fim cum totii ingrijorati de ce vedem in fotbalul chinez!" Wenger explica ce se poate intampla dupa investiile bombastice din China

China a fost pe primul loc la investitii in campania de transferuri din aceasta iarna. Liga a II-a chineza a investit mai mult in transferuri decat Bundesliga.

Arsene Wenger spune ca investitiile din fotbalul chinez ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare pentru Premier League. China a fost cea mai activa pe piata transferurilor in aceasta iarna, iar jucatori bine cotati de la echipele puternice din Europa au ajuns in prima liga chineza.

Un exemplu este transferul lui Alex Teixeira, jucatorul pentru care Liverpool a negociat intens in ultimele saptamani. Brazilianul de 26 de ani a preferat banii de la Jiangsu Sainty, iar Sahtiorul lui Mircea Lucescu s-a ales cu 50 de milioane de euro de pe urma acestui transfer.

Wenger crede ca fotbalul va cunoaste in curand o puternica inflatie, iar sumele de transfer vor sari, incepand cu vara viitoare, de 100 de milioane de lire (130 mil euro).

"Sigur, Premier League ar trebui sa fie ingrijorata de ce se intampla acolo. China pare sa aiba puterea financiara sa mute o intreaga liga din Europa in campionatul ei."

"Avem destula experienta sa stim ca investitiile in fotbal vin ca urmare a unei puternice cresteri economice, dar nu stim deocamdata daca ei sunt hotarati sa pastreze acest ritm. Sa ne aducem aminte, in urma cu cativa ani, japonezii au investit masiv, apoi au incetinit ritmul."

"Nu stiu pana unde vrea China sa mearga, dar daca sunt hotarati sa investeasca mult, atunci da, ar trebui sa fim ingrijorati."

"Piata transferurilor poate cunoaste o puternica inflatie. Oricum asa va fi, incepand cu vara viitoare, cand intra in vigoare noile drepturile TV. Vor creste mult preturile si sunt convins ca vom avea in curand transferuri de peste 100 de milioane de lire.", a spus Wenger in The Guardian.

Povestea anchetei jurnalistice despre ursul Arthur. Ramona Ţintea: "Nu am vrut să cred până nu am văzut numele prinţului"
BRAT
Modifică setările cookies