Fotbal extern

Alte două oferte pentru Chelsea! Miliardarii americani și un consorțiu britanic vor să cumpere clubul

Ofertele serioase pentru Chelsea se înmulțesc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 15:24
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 15:38

Familia americană Ricketts, condusă de Thomas S. Ricketts, care are o avere de aproape 2.5 miliarde de dolari și deține clubul de baseball Chicago Cubs și compania de investiții Incapital LLC, intenționează să facă o ofertă pentru cumpărarea lui Chelsea. Aceștia ar conta și pe ajutorul financiar al antreprenorului Ken Griffin, un american cu o avere de 21 de miliarde de dolari, al 45-lea cel mai bogat om din SUA. 

Baronul Coe și Sir Broughton au format un consorțiu care vrea să cumpere clubul

De clubul de fotbal londonez ar mai fi foarte interesat și un consorțiu britanic, care i-ar cuprinde pe baronul Sebastian Coe, fost medaliat olimpic cu aur în probe de semifond și actualul președinte al British Olympic Association, și pe Sir Martin Broughton, fost președinte al International Airlines Group, compania mamă a British Airways, Iberia și Vueling, patron al firmei de investiții Sports Investment Partners,  și fost acționar al lui Liverpool. Cei doi sunt fani de o viață ai lui Chelsea și dețin abonamente în peluza Shed End.  

Ar exista 200 de doritori pentru cumpărarea clubului!

Clubul Chelsea este de vânzare pentru prețul minim de 3 miliarde de lire sterline, după ce patronul Roman Abramovici a fost sancționat de guvernul Marii Britanii pentru apropierea de Vladimir Putin și ajutorul dat efortului de război rus în Ucraina. De cumpărarea clubului ar exista 200 de părți interesate, care au contactat banca Raine Group, intermediara afacerii, dar cei mai credibili doritori sunt familia Reuben (Marea Britanie, acționari la Newcastle), miliardarii Todd Boehly (SUA) - Hansjorg Wyss (Suedia), Muhsin Bayrak (Turcia), Jim Ratcliffe (Marea Britanie), Nick Candy (Marea Britanie), Loutfy Mansour (Egipt), Aliko Dangote (Nigeria), Bernard Antwi Boasiako (Ghana), dar și luptătorul irlandez de MMA Conor McGregor sau Saudi Media (consorțiu Arabia Saudită).

Modifică setările cookies