Chelsea Lille Roman Abramovici roman abromavich Vladimir Putin Liga Campionilor

Chelsea riscă să fie eliminată din Champions League! Londonezii au nevoie de derogare specială pentru a juca împotriva lui Lille 

Clubul londonez poate pierde la „masa verde” returul cu Lile. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 20:13
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 20:26

Chelsea o va întâlni pe Lile, miercuri, de la 22:00, în optimile UEFA Champions League, LIVE TEXT pe www.sport.ro. Însă, clubul londonez poate pierde la „masa verde” returul din Franța. 

Companiile deținute de oligarhii ruși nu li se permite să intre pe teritoriul Uniunii Europene, în urmă sancțiunilor impuse împotriva Rusiei pentru că a invadat Ucraina. Iar articolul 2 din Regulamentul Consiliului European susține că: „ toate fondurile și resursele economice aparținând persoanelor fizice, entităților sau organismelor asociate acestora sunt înghețate” și că „fondurile sau resursele economice nu vor fi puse, direct sau indirect, la dispoziția persoanelor fizice (...) entităților sau organismelor asociate acestora (...) și nici eliberate în folosul acestora”. Astfel, fără o derogare specială, Chelsea nu va putea juca meciul cu Lille, din optimile UEFA Champions League, și riscă să fie eliminată din competiția pe care a câștigat-o anul trecut. 

Chelsea, în pragul falimentului? 

Chelsea suferă după ce Vladimir Putin (69 ani) a decis să invadeze Ucraina. Din cauza relației bune pe care Roman Abramovich (55 ani) o are cu liderul de la Kremlin, campioane Europei a primit multiple penalități. 

În primul rând, conturile oligarhului rus au fost blocate, în urma sancțiunii impuse de Uniunea Europeană, iar atunci când Abramovich a vrut să facă un pas în spate și să vândă echipa de fotbal, Marea Britanie i-a comunicat că încă nu are dreptul să efectueze tranzacția, chiar dacă mai mulți magnați au fost interesați să cumpere Chelsea. 

De asemenea, gruparea de pe Stamford Bridge nu are dreptul să comercializeze bilete, la meciurile de pe teren propriu având accces doar suporterii care dețin abonament, sau să vândă și să cumpere jucători. 

Modifică setările cookies