Neymar Barcelona Nasser Al Khelaifi Paris Saint-Germain Fotbal extern

Absolut halucinant! Transferul lui Neymar a costat-o pe PSG aproape jumătate de miliard de euro! Spaniolii au dezvăluit totul

Neymar este cel mai scump transfer din istoria fotbalului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 22:47
Data actualizarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 22:56

Transferul lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint-Germain este cea mai scumpă mutare din istoria fotbalului, după ce francezii au plătit 222 de milioane de euro în schimbul său. Nicio altă mutare, până în prezent, nu a reușit să o detroneze pe aceasta. 

Ziarul spaniol El Mundo, cel care a dezvăluit și sumele contractului uriaș al lui Messi cu Barcelona, vine cu o nouă exclusivă, de această dată constând în contractul lui Neymar cu gruparea din capitala Franței. Conform actelor la care sursa citată a avut acces, întregul transfer i-a costat pe șefii lui PSG 489.229.117 de euro. Titlul articolului care analizează contractul lui Neymar este: „Neymar: contractul cu PSG care a dinamitat echilibrul economic din fotbal”.

  • Absolut halucinant! Transferul lui Neymar a costat-o pe PSG aproape jumătate de miliard de euro! Spaniolii au dezvăluit totul

Contractul, care datează de pe 3 august 2017, stabilea un salariu brut anual de 43.334.400 euro și avea o durată de cinci sezoane. Mai mult, se extindea pe încă un sezon, al șaselea, în care ar încasa 50.556.117 dacă ar fi rămas la club, sub formă de primă. Toate aceste sume, cărora li se adaugă clauza de reziliere de 222 de milioane de euro, au dus transferul la aproape 490 de milioane de euro. 

El Mundo menționează și că în noua înțelegere pe care a semnat-o cu francezii, termenii economici sunt similari primului contract, iar Neymar a cedat clubului toate drepturile de imagine. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!