Fotbal extern

A apărut controversatul burofax prin care Messi a cerut să plece de la Barcelona! Cum arată documentul 

Lionel Messi (34 ani) s-a despărțit de Barcelona după 21 de ani. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 08:40
Data actualizarii: Duminica 05 Septembrie 2021, 09:00

Superstarul argentinian a plecat de la clubul în tricoul căruia a scris istorie, iar motivul pentru care a fost lăsat de club să plece a fost cel economic, după cum a invocat președintele Laporta. Catalanii nu se încadrau în plafonul salarial din La Liga, astfel că Messi nu putea fi înscris în noul sezon. 

Astfel, fotbalistul și-a luat rămas bun de la echipă într-un mod abrupt și neașteptat, după ce se anunțase că urmează să își semneze prelungirea. Cu toate astea, în urmă cu un an, a fost el cel care și-a dorit să plece de la echipă. Argentinianul, sătul de situația tensionată de la club și conducerea lui Josep Maria Bartomeu, a trimis un burofax prin care își solicita plecarea. 

  • A apărut controversatul burofax prin care Messi a cerut să plece de la Barcelona! Cum arată documentul

La momentul respectiv, cererea lui Messi a dat peste cap lumea fotbalului, în contextul în care fanii nu se așteptau să își vadă idolul plecat. Pe 4 septembrie 2020, Messi anunța că va rămâne încă un an pe Camp Nou, până când avea să îi expire contractul, în ciuda faptului că avea o clauză specială în contract prin care ar fi putut pleca de la gruparea blaugrana încă de pe 30 august. 

Ziarul Mundo Deportivo a publicat burofaxul pe care Messi l-a trimis, la fix un an distanță de momentul în care argentinianul decisese să rămână la clubul sufletului său. 

Cum arată burofaxul 

Messi a trimis faimosul fax din birourile sale, către Josep Maria Bartomeu, președintele de atunci al clubului. 

„Prin intermediul burofaxului prezent, și în conformitate cu ceea ce este prevăzut în clauza 3.1 a contractului din 25 noiembrie 2017, îmi manifest dorința de a-mi rezilia contractul de muncă în calitate de fotbalist profesionist cu data de 30 august 2020”, se arată în conținutul faxului trimis de Messi. 

Clauza menționată de Messi este cea care susținea că durata ultimului contract semnat de Messi este de la 1 iulie 2017 până pe 30 iunie 2021, însă se stipula că jucătorul putea pleca liber, fără a pretinde o clauză justă, la finalul sezonului 2019/20, „cu un anunț în prealabil realizat înainte de 10 iunie 2020, fără vreun drept pentru FC Barcelona”. 

Aceasta a fost „cheia” burofaxului lui Messi și ceea ce l-a împiedicat să părăsească clubul, faptul că trecuseră deja două luni și jumătate de la data limită prin care își putea denunța contractul și să plece liber. 

Argumentele lui Messi pentru a pleca 

Deși era conștient că depășise termenul limită, Messi continuă să argumenteze în burofax că, în ciuda faptului că a trecut data de 10 iunie, petiția sa este valabilă ținând cont că „datorită acestei excepții, sezonul competițional 2019/20 s-a încheiat cu o zi în urmă, în ciuda faptului că pentru echipa noastră, acest final de sezon a avut loc pe 15 august, la revenirea în Barcelona după eliminarea din Champions League din seara de 14 august”. 

Leo menționează astfel că finalul sezonului 2019/20 a avut loc în ziua în care s-a jucat finala Champions League dintre Bayern și PSG.  

CITESTE SI

Modifică setările cookies