Boca Juniors Copa Libertadores la bombonera sporting cristal Fotbal extern

VIDEO 17 martie 1971, ziua în care 19 fotbaliști care jucau pe ”La Bombonera” au fost eliminați: ”Îl omoram dacă-l prindeam!”

Meciul Boca Juniors - Sporting Cristal 2-2 din Copa Libertadores a intrat în istorie după o bătaie generală între jucătorii celor două echipe.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2022, 15:22
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2022, 15:22

Pe 17 martie 1971, meciul de pe ”La Bombonera” dintre Boca Juniors și Sporting Cristal (Peru) din Copa Libertadores a fost întrerupt în minutul 89, la scorul de 2-2, când a izbucnit o bătaie generală între jucătorii celor două formații.

De la ce a pornit totul

Roberto Rogel de la Boca a căzut în careu și a cerut penalty, dar arbitrul uruguayan Alejandro Otero a făcut semn ca jocul să continue. 

Căpitanul gazdelor, Ruben Sune, a pornit ”ostilitățile”, bruscându-l pe central și atacându-l pe adversarul Alberto Gallardo cu un fanion smuls de la colțul terenului. ”Îl omoram dacă-l prindeam!”, a recunoscut peste ani Sune!

În scurt timp, s-a iscat o bătaie generală, iar abitrul a început să împartă roșii peste roșii. La final, 19 dintre cei 22 de fotbaliști prezenți pe teren au fost eliminați!

”Eram cu toții în celulă, ne uitam unii la alții și zâmbeam”

Au scăpat de cartonașul roșu doar portarii și un jucător de câmp de la Boca, iar trei dintre ”beligeranți” au ajuns la spital, doi dintre ei în stare critică. 

Cei mai violenți au fost arestați, iar adversarii de pe teren au fost colegi de celulă timp de o noapte. 

”Eram acolo împreună, Boca Juniors și Sporting Cristal, totul se terminase și noi ne uitam unii la alții și zâmbeam. Ne-au eliberat a doua zi”, a povestit ulterior Jorge Coch, atacantul de la Boca.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!