F 1

Mercedes i-a găsit înlocuitor lui Hamilton! Cei doi vor fi coechipieri și rivali în sezonul viitor

Campionul mondial ar fi nemulțumit că nu a fost consultat pentru alegerea coechipierului și ar fi îngrijorat că nu va mai fi vioara întâi la Mercedes.  

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 14:50
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 15:00

Mercedes-AMG Petronas F1 Team a anunțat transferul pilotului George Russell (23 ani) de la Williams Racing, un absolvent al programului Mercedes Junior Team. În sezonul următor, britanicul îl va înlocui pe finlandezul Valtteri Botas, care s-a înțeles deja cu Alfa Romeo. Va fi al șaselea coechipier al lui Lewis Hamilton și cel mai tânăr, după ce acesta a mai concurat alături de Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Jenson Button, Nico Rosberg și Valtteri Bottas. 

Toto Wolff, șeful lui Mercedes, crede că Russel este înlocuitorul perfect pentru Lewis Hamilton, care va împlini 37 de ani în ianuarie 2022. Campion mondial de șapte ori și câștigător a 99 de curse în F1, Hamilton are contract cu echipa germano-britanică până în 2023, când se crede că va abandona cariera sportivă. 

Russell este unul dintre cei mai talentați piloți tineri din F1

"Așteptăm cu nerăbdare sezonul 2022, suntem foarte bucuroși să confirmăm că George va avea ocazia să facă următorul pas în carieră și să se alăture echipei Mercedes. A fost un câștigător la fiecare categorie de curse - iar ultimele trei sezoane cu Williams ne-au oferit o idee despre ceea ce i-ar putea rezerva viitorul în F1. Acum, este provocarea echipei să-l ajutăm să continue să învețe în mediul nostru și alături de Lewis, cel mai mare pilot de F1 din toate timpurile. Sunt încrezător că pe măsură ce relația lor va crește, vor forma o echipă puternică și vor livra pentru Mercedes pe și în afara pistei în anii următori. S-a ridicat o greutate de pe umerii noștri să avem planurile noastre pentru 2022 clare și anunțate", a declarat Toto Wolff. 

George Russell a debutat în F1 la Australian Grand Prix din 2019, luând startul la 51 de curse, reușind un podium (locul 2, Belgian Grand Prix 2021), 16 puncte și o dată cea mai rapidă tură de circuit, dar cu o mașină net inferioară celei de la Mercedes. El a mai concurat în Formula 2 Championship, GP3 Series, Formula 3 Championship, Formula 4 Championship, Formula Renault 2.0 Alps și Eurocup Formula Renault 2.0. În palmeresul sau se regăsesc titlurile în Formula 2 (2018), GP3 Series (2017) și Formula 4 (2014). 

Hamilton ar fi nemulțumit de alegerea noului coechipier

Germanul Nico Rosberg, fostul campion al F1 din 2016, a spus că Hamilton ar fi nemulțumit de înlocuirea lui Bottas, pentru că acesta "era foarte util pentru el, nu l-a contrat și nu l-a învins niciodată pe Lewis. De asta el spune că a fost coechipierul său favorit din toate timpurile". Deși Lewis Hamilton i-a transmis un călduros mesaj de bun venit lui Russell, o sursă bine plasată în cadrul echipei a dezvăluit pentru Sport Mail că "Toto Wolff a hotărât singur să îl aducă pe Russel, Lewis a fost doar anunțat și nu este deloc fericit. Îl dorea în continuare coechipier pe Bottas, pentru că era supus și nu era suficient de rapid pentru a-l deranja, dar nu a fost ascultat. Se poate spune, că Lewis este îngrijorat că statutul său la echipă se va prăbuși ca un balon umplut cu plumb". 

CITESTE SI

Modifică setările cookies