VIDEO Corvinul Hunedoara nu va fi la prima participare în cupele europene! Cum s-a descurcat echipa în Cupa UEFA și un 4-4 de poveste

Corvinul Hunedoara cupa uefa Ioan Andone Michael Klein Mircea Lucescu Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 12:26
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 12:30

Venită din Liga 2 și fără drept de promovare, merituoasa trupă antrenată de Florin Maxim a câștigat Cupa României și va participa în preliminariile Europa League.

Fără drept de promovare în Superligă, Corvinul Hunedoara a câștigat finala Cupei după ce s-a impus la loviturile de departajare în fața Oțelului Galați și va reprezenta astfel România în preliminariile Europa League, din postura de echipă din Liga 2.

A fost primul trofeu cucerit de Corvinul, însă nu va fi și prima participare a formației din Hunedoara în cupele europene!

După ce a terminat pe podium în 1982 (locul 3 în Divizia A de atunci), Corvinul a participat în Cupa UEFA, ediția 1982-1983.

Era echipa de aur de Hunedoarei, cu tânărul pe atunci Mircea Lucescu antrenor-jucător, ulterior cu Remus Vlad pe bancă, și fotbaliști ca Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Dorin Mateuț, Ioan Petcu, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Marian Ioniță sau Florea Dumitrache.

În Cupa UEFA 1982-1983, Corvinul a trecut în turul 1 de Grazer AK din Austria, 3-0 acasă (goluri Ioan Andone, Michael Klein și Florea Dumitrache) și 1-1 în deplasare (gol Romulus Gabor), apoi a fost eliminată în turul 2 de FK Sarajevo (pe atunci, din Iugoslavia), 4-4 acasă (goluri Florea Dumitrache, Ioan Andone, Ioan Petcu și Dorin Mateuț) și 0-4 în deplasare!

Primește Corvinul Hunedoara licența pentru Europa League? Ce a solicitat UEFA și când e așteptată decizia 

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României după finala cu Oțelul Galați de la Sibiu, 2-2 după 120 de minute și 3-2 la loviturile de departajare.

Corvinul Hunedoara, care a încheiat pe locul secund în play-off-ul din Liga 2, nu are drept de promovare în Liga 1 din cauza formei de organizare. Totuși, UEFA nu interzice cluburilor de drept public să joace în competițiile europene, astfel că trupa lui Florin Maxim ar putea reprezenta România în turul 1 preliminar din Europa League. Corvinul așteaptă un răspuns oficial de la UEFA în privința licenței. 

Forul european ar fi solicitat un stadion omologat pe care echipa lui Florin Maxim să joace în Europa, iar hunedorenii au ales arena lui Sepsi OSK. UEFA este așteptată să dea un răspuns până la finalul acestei săptămâni.

Corvinul ar începe din primul tur preliminar în Europa League: posibilii adversari

După câștigarea trofeului, Corvinul Hunedoara a câștigat și singurul ”bilet” pentru o echipă din România în preliminariile Europa League, acolo unde va începe din primul tur preliminar.

Asta în cazul în care va primi licența din partea UEFA. În acest moment, echipa pregătită de Florin Maxim așteaptă încă un răspuns din partea forului european, în caz contrar locul pentru cupele europene va fi ”pasat” către echipele din play-off-ul Superligii.

Corvinul nu va fi cap de serie la tragerea la sorți și ar putea da peste următorii adversari: Silkeborg IF (Danemarca), Wisla Cracovia (Polonia), NK Rijeka (Croația), Tobol Kostanay (Kazakhstan).

Pe această listă se pot adăuga și echipe din Grecia, Israel, Cipru, Ungaria, Azerbaijan, Moldova sau Kosovo, unde nu s-au încheiat, momentan, socotelile în privința clasamentului final.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!