EXCLUSIV Întrebat despre performanța Corvinului, Alin Stoica a tras imediat concluzia: ”Doar în România se poate întâmpla așa ceva”

Alin Stoica Corvinul Hunedoara Cupa Romaniei Alin Stoica / Imago Images
Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 12:10
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 12:09

Corvinul Hunedoara a învins-o pe Oțelul Galați (2-2, 3-2 d.l.d.) în finala Cupei României și a câștigat competiția.

Formația dirijată de Florin Maxim este prima divizionară secundă din acest secol care și-a adjudecat Cupa României. Ultimul club care a reușit să câștige competiția a fost Chimia Râmnicu Vâlcea în urmă cu 49 de ani.

Întrebat despre performanța Corvinului, Alin Stoica a tras imediat concluzia: ”Doar în România se poate întâmpla așa ceva”

  • După reușita din Cupa României, Corvinul va evolua în primul tur preliminar din UEFA Europa League, în cazul în care va obține licența UEFA

Alin Stoica, fost internațional român, a ținut să o felicite pe Corvinul pentru performanța din sezonul în curs și a punctat că hunedorenii trebuie să confirme și în următoarea stagiune.

Cât despre faptul că echipa lui Florin Maxim nu a avut drept de promovare în Liga 1, dar poate evolua în preliminariile UEL, Alin Stoica a tras o concluzie dură despre fotbalul românesc.

”Felicitări! Merită felicitați! Dacă au ajuns să câștige acest trofeu. Am mai zis, e important să câștigi trofee. La finalul carierei trebuie să vezi ce ai câștigat, nu doar că ai jucat fotbal. Merită felicitați. E o echipă de primă ligă. Acum trebuie să confirme și în sezonul următor în Liga a 2-a și să promoveze. Presiunea va fi și mai mare pe ei. Trebuie să confirme. Asta e important.

Doar în România se poate întâmpla așa ceva. Doar la noi am văzut echipe din Liga a 2-a care nu pot promova. Ăsta e fotbalul. Degeaba ești bun unde nu contezi! Este trist pentru fotbalul românesc. Asta este, ce să faci? Nu avem ce să facem”, a spus Alin Stoica pentru Sport.ro.

Corvinul - Oțelul 2-2 (3-2 d.l.d.)

Corvinul și Oțelul s-au întâlnit miercuri seară în finala cupei pe Stadionul Municipal din Sibiu. Anes Rusevic (27') a deblocat tabela de marcaj după ce a înscris un eurogol din lovitura liberă.

Tot în prima parte, Marius Coman (39') a restabilit egalitatea, iar în actul secund, același Rusevic (58') a dus-o pe Oțelul în avantaj. ”Dubla” sa a fost însă eclipsată de Antonio Manolache, care a marcat în minutul 74.

Cum tabela de marcaj a indicat 2-2 la capătul celor 90 de minute, partida a continuat în reprizele de prelungiri, dar fără ca scorul să se modifice. Astfel, totul s-a decis la loteria penalty-urilor.

Juri Cisotti și Miguel Silva au fructificat pentru Oțelul, în timp ce Manolache, Antonio Bradu și Andrei Herghelegiu au punctat pentru Corvinul. Cel din urmă a înscris golul victoriei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!