UEFA a decis! Cine va arbitra finala de la EURO 2024, dintre Spania și Anglia

arbitru finala EURO 2024 finala euro 2024 Francois Letexier EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2024, 13:47
Data actualizarii: Joi 11 Iulie 2024, 13:58

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

Spania și Anglia sunt cele două echipe care s-au calificat în ultimul act al Campionatului European din Germania.

Furia Roja a învins-o pe Franța în prima semifinală a turneului final cu scorul de 2-1. În cea de-a doua semifinală de la EURO 2024 dintre Olanda și Anglia, britanicii s-au impus cu același scor. 

Marea finală dintre Spania și Anglia se va disputa duminică, de la 22:00, pe Olympiastadion din Berlin. Meciul va putea fi urmărit în direct pe PRO TV și VOYO.

Cine arbitrează meciul Spania - Anglia

Comisia de arbitri UEFA a anunţat că francezul François Letexier va arbitra finala dintre Spania şi Anglia, care se va disputa duminică, 14 iulie, de la ora 22.00, la Olympiastadion din Berlin.

Francezul în vârstă de 35 de ani, arbitru internaţional din 2017, a oficiat deja 65 de meciuri oficiale UEFA în cariera sa. La turneul final al EURO din acest an, a arbitrat trei meciuri din faza grupelor: Spania-Georgia, Danemarca-Serbia şi Croaţia-Albania şi a fost al patrulea oficial la meciul de deschidere dintre Germania şi Scoţia de la Munchen.

În sezonul trecut, François Letexier a condus zece meciuri din Champions League și Europa League, şi a fost al patrulea oficial la finala UEFA Champions League 2024 dintre Borussia Dortmund şi Real Madrid CF pe Wembley.

François Letexier va fi însoţit la finală de asistenţii francezi Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, în timp ce Szymon Marciniak (Polonia) va fi al patrulea oficial. Tomasz Listkiewicz (Polonia) completează echipa ca arbitru asistent de rezervă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!