Surpriză de proporții! Belgia, adversara României, gata să ia portarul altei naționale pentru EURO 2024

Belgia EURO 2024 mile svilar EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2024, 17:18
Data actualizarii: Vineri 08 Martie 2024, 17:17

Naționala Belgiei nu se va putea baza pe Thibaut Courtois la EURO 2024, iar selecționerul Domenico Tedesco ar pregăti o mare surpriză pentru turneul final.

Thibaut Courtois s-a accidentat grav la începutul sezonului și nu a jucat în niciun meci din acest an. Portarul lui Real Madrid ar putea reveni până la finalul acestei stagiuni, însă a anunțat că, indiferent de momentul întoarcerii pe teren, nu va participa la EURO 2024 cu Belgia.

Sârbul Mile Svilar, gata să apere poarta Belgiei!

Belgia ar pregăti acum o variantă la care puțini s-ar fi așteptat: Mile Svilar (24 de ani), portarul celor de la AS Roma, care are un meci la naționala Serbiei.

Svilar s-a născut în Belgia, însă are părinți sârbi, astfel că este eligibil pentru ambele echipe naționale. În 2021 a debutat pentru seniorii Serbiei într-un meci amical cu Qatar (4-0), dar acum ar vrea să schimbe echipa națională.

Ziarul belgian La Derniere Heure susține că selecționerul Domenico Tedesco ar putea anunța "o mare surpriză", joi, când va prezenta lotul pentru amicalele cu Irlanda și Anglia, din această lună. 

Belgienii citează publicația sârbă Informer și anunță că Mile Svilar ar fi refuzat convocarea la naționala Serbiei pentru meciurile din această lună, transmițând Federației că ar vrea să schimbe echipa națională. Regulamentul i-ar permite, având în vedere că a jucat doar un meci amical pentru Serbia.

"Totul pare să arate că Svilar poate decide să apere pentru Belgia, având în vede și absența lui Thibaut Courtois. E greu de știut dacă selecționerul Tedesco se află în spatele acestei mișcări și rămâne de văzut dacă va schimba ierarhia pentru EURO 2024, care la un moment dat părea formată din goalkeeperii Casteels, Sels și Kaminski. Răspunsul îl vom avea pe 14 martie", au scris belgienii.

Mile Svilar (24 de ani), crescut la Anderlecht, a mai jucat la Benfica (2017-2022) și AS Roma (2022-prezent). A reprezentat Belgia la toate naționalele de juniori, însă la nivel de seniori a hotărât să apere poarta Serbiei. Cu un singur meci jucat pentru sârbi în ultimii doi ani și jumătate, goalkeeper-ul s-ar fi răzgândit acum și ar considera că are șanse mai mari să fie titular în poarta Belgiei, mai ales că Thibaut Courtois este absent.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!