Șumudică știe cine îl poate înlocui pe Bancu în România - Olanda

Marius Sumudica Deian Sorescu EURO 2024 Nicusor Bancu Romania - Olanda EURO 2024 Marius Șumudică
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 21:01
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 21:14

România - Olanda e marți, de la 19:00, LIVE pe Pro TV și VOYO. 

Marius Șumudică, antrenor liber de contract, a vorbit despre problema pe care o întâmpină selecționerul Edi Iordănescu la meciul România - Olanda, din optimile EURO 2024. Pentru confruntarea programată la Munchen pe 2 iulie (ora 19:00), antrenorul tricolorilor nu se va putea baza pe Nicușor Bancu, suspendat. 

Iordănescu are două soluții de rezervă pentru postul de fundaș stânga. În lipsa căpitanului de la Universitatea Craiova ar putea alege între Mogoș și Sorescu. 

Șumudică, fost antrenor al lui Sorescu la Gaziantep, e de părere că fotbalistul din Timișoara deține o calitate care îl face potrivit pentru înfruntarea cu trupa lui Ronald Koeman: viteza. Sorescu a jucat în carieră și extremă stânga!

"Eu cred că Sorescu e un tip mult mai ofensiv. Sorescu se preta acolo dacă jucam cu trei fundași centrali. Sorescu să facă banda stânga și Rațiu să facă banda dreaptă.

Din punct de vedere defensiv, Mogoș cred că e mai fundaș decât Sorescu. Eu așa văd. Dar eu îl cunosc pe Sorescu. Poate să joace oricând și acolo. E mult mai rapid, chiar dacă nu e la fel de înalt ca Mogoș.

Eu în meciul ăsta aș juca cu trei fundași centrali. Aș juca în trei, cu Sorescu bandă stânga și cu Rațiu pe dreapta. Aș juca în oglindă de joacă ei.

Atenție, pentru că Ucraina, contra Belgiei a jucat în trei fundași centrali și a pus probleme. Noi dacă jucăm în patru cu Olanda o să avem din nou mari probleme, pentru că vor avea superioritate la mijlocul terenului”, a declarat Marius Șumudică, pentru Fanatik. 

EURO 2024 | Programul optimilor de finală

Sâmbătă 29 iunie

Elveţia - Italia (Berlin, 19:00)

Germania - Danemarca (Dortmund, 22:00)

Duminică 30 iunie

Anglia - Slovacia (Gelsenkirchen, 19:00)

Spania - Georgia (Koln, 22:00)

Luni 1 iulie

Franţa - Belgia (Dusseldorf, 19:00)

Portugalia - Slovenia (Frankfurt, 22:00)

Marţi 2 iulie

România - Olanda (Munchen, 19:00)

Austria - Turcia (Leipzig, 22:00)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!