NEWS ALERT Meciul dintre România și Olanda va fi condus de un arbitru suspendat pentru că a luat mită!

felix zwayer Romania - Olanda EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 14:50
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 14:50

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

România a produs surpriza și a reușit să câștige Grupa E, cu Belgia, Slovacia și Ucraina, chiar de pe primul loc! ”Tricolorii” nu au fost ajutați, însă, de jocul rezultatelor, și vor întâlni Olanda în optimile de finală, pe 2 iulie, la Munchen.

Cel mai important meci al ”tricolorilor” din ultimii 24 de ani va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, așa cum a anunțat șeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti.

În vârstă de 43 de ani, experimentatul central va fi la al treilea meci condus la EURO 2024, după Italia - Albania și Turcia - Portugalia.

Suspendarea lui Felix Zwayer din 2005, ținută ascunsă până în 2014

În 2005, Zwayer a fost implicat în celebrul scandal care l-a avut în centru pe arbitrul Robert Hoyzer, care primea bani pentru a contribui la rezultatele dorite de ”donatori” în 2. Bundesliga.

Pe atunci asistent al centralului Hoyzer, Zwayer a primit inclusiv o mită de 300 de euro pentru a o ajuta pe Wuppertaler SV, dar, pentru că a informat federația din Germania despre practicile colaboratorului său, a fost suspendat doar pentru o perioadă de șase luni.

Suspendarea a fost ținută secretă în Germania, până la dezvăluirile din Die Zeit din 2014! În 2009, Zwayer a devenit arbitru de Bundesliga, iar din 2012 și-a făcut loc și pe lista FIFA, în Europa el făcând parte din categoria ”UEFA elite”.

După 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia, ”tricolorii” lui Edward Iordănescu au terminat pe locul 1 în grupă și s-au calificat în optimile de finală, acolo unde o vor întâlni la Munchen pe Olanda, LIVE marți de la ora 19:00 pe PRO TV și VOYO, și LIVE TEXT cu VIDEO EXCLUSIV pe Sport.ro.

VIDEO - Rezumatul partidei Slovacia - România 1-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!