Regretă că nu e la EURO, deși nu a mai jucat pentru România din 2022: ”Mi-am dorit să fiu în Germania”

Vlad Chiriches EURO 2024 FCSB Germania Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:29
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:37

Un fotbalist regretă că nu e în lotul României pentru EURO 2024!

Înaintea deplasării în Germania, Edward Iordănescu a cântărit mult în ceea ce privește jucătorii pe care îi va urca în avionul către Campionatul European. Unul dintre cei aflați în planuri, recomandat și de anumiți oameni din fotbal, a fost Vlad Chiricheș!

Chiricheș (34 de ani) a fost absent la ultimele acțiuni ale naționalei României. Ultimul meci jucat de fundaș a fost în iunie 2022. Vlad Chiricheș, care va împlini 35 de ani în noiembrie, nu a mai jucat pentru naționala României de la un meci cu Muntenegru, pierdut clar de tricolori în Liga Națiunilor, scor 0-3.

  • Vlad Chiricheș / Foto - Gabriel Chirea

Vlad Chiricheș regretă că nu e cu România la EURO 2024

Vlad Chiricheș a fost căpitanul României la EURO 2016. A fost integralist în toate cele trei meciuri, cu Franța (1-2), Elveția (1-1) și Albania (0-1). Fotbalist cu 76 de meciuri sub tricolor, Chiricheș a ratat o mare parte a sezonului recent încheiat din cauza problemelor medicale.

A revenit pe teren în prima parte a play-off-ului Superligii României, a prins minute în calitate de titular, iar recent a transmis că și-ar fi dorit să mai prindă un campionat european. Pentru că are o vârstă înaintată, turneul final din Germania a fost ultimul la care putea ajunge. În curând, fundașul central va renunța la cariera de fotbalist.

Vlad Chiricheș a discutat cu Edi Iordănescu înainte ca lotul să fie anunțat

Totuși, a fost împăcat cu faptul că a fost sunat de Edward Iordănescu să vorbească înainte ca lotul final pentru EURO 2024 să fie publicat.

”Mi-am dorit! După accidentare şi operaţie mi-am setat obiectivul şi targetul. La momentul ăla era măreţ. Nu s-a întâmplat, dar m-a ajutat mult faptul că am avut un obiectiv mare.

Am vorbit cu Edi Iordănescu după meciul cu Liechtenstein. Şi eu mi-am dorit să vorbesc cu el. Simţeam că ar fi corect să primesc un telefon din partea lui. A făcut-o! Mă bucur că am discutat.

Mi-a explicat anumite lucruri, de ce a luat decizia. A fost ok. Mi-a fost greu şi acum simt amărăciunea că nu sunt acolo. Am puţină amărăciune că nu sunt lângă ei în Germania. Mă bucur pentru ei, pentru reuşitele lor, sper să continue. România să fie mândră de ei”, a declarat Chiricheş, conform Golazo.

Anumiți specialiști îl recomandau pe Vlad Chiricheș la EURO 2024

Anumiți specialiști, întrebați dacă l-ar vedea pe Vlad Chiricheș la naționala României pentru EURO 2024, înainte de startul turneului final, au declarat că l-ar vedea în lotul pentru Germania, mai ales datorită experienței.

Vlad Chiricheș a fost un lider în vestiarul FCSB-ului sezonul trecut, în care bucureștenii au luat titlul după ani buni de pauză! A fost un campionat complicat pentru fundașul de 34 de ani, care continuă să fie măcinat de accidentări.

Fundașul central, sezon trecut bun cu FCSB: a luat titlul

Vlad Chiricheș a jucat un rol esențial în rezultatele FCSB-ului din stagiunea trecută. A revenit pe teren după accidentarea chinuitoare chiar când Elias Charalambous și Mihai Pintilii aveau nevoie de un fotbalist cu mare experiență. Totuși, în momentul ultimei accidentări și-a pus problema retragerii.

Chiricheș are trei titluri în CV, toate cu FCSB, dar și o Supercupă a României, tot cu FCSB, în 2014. Campionatele au fost cucerite în 2013, 2014 și 2024. În 2013, fundașul a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!