VIDEO EXCLUSIV Lăsat rezervă în meciul decisiv, Dennis Man rămâne omul care a făcut diferența în Grupa E: explicația

romania la euro 2024 Dennis Man edward iordanescu Ianis Hagi EURO 2024
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 14:20
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 14:33

România, calificată în optimile EURO 2024 din postura de câștigătoare de grupă, obținută grație succesului semnat împotriva Ucrainei, scor 3-0. 

România a câștigat Grupa E a Campionatului European de Fotbal din Germania. Patru puncte obținute prin patru goluri marcate au fost suficiente pentru ca jucătorii pregătiți de Edward Iordănescu să contureze, în premieră în istoria echipei naționale, performanța de a termina prima într-o grupă de campionat european.

Victoria cu Ucraina și remiza obținută în meciul decisiv, cu Slovacia, le-au permis „tricolorilor” să își asume poziția de lideri, la finalul meciurilor disputate în această grupă, aceștia beneficiind de superioritate la numărul de goluri marcate în defavoarea unei echipe belgiene pentru care au evoluat fotbaliști precum Kevin De Bruyne sau Romelu Lukaku. 

România - Ucraina 3-0, singura victorie categorică semnată în Grupa E la EURO 2024

„Generația de Suflet” antrenată de Edward Iordănescu a ieșit prima, în detrimentul Belgiei, Slovaciei și Ucrainei, în primul rând, prin efortul colectiv și unitatea de grup. 

Disponibilitatea ridicată la efort și un spirit de întrajutorare până la sacrificiu a condus România în optimile de finală din postura de câștigătoare de grupă. 


România - Ucraina 3-0 | Drăguș marchează după o fază genială făcută de Dennis Man

Dennis Man, Răzvan Marin și Ianis Hagi, „oamenii calificării”

  • Dennis Man a avut contribuții la trei goluri, Răzvan Marin, la două, iar Ianis Hagi, la cel mai important.
  • Nicolae Stanciu a marcat cel mai spectaculos gol văzut în meciurile desfășurate în Grupa E la EURO 2024.

Strict din punct de vedere matematic însă, Dennis Man ocupă un loc cel puțin la fel de important precum Ianis Hagi, la încheierea grupei.

Inspirat, Edward Iordănescu l-a titularizat pe Ianis Hagi în meciul cu Slovacia, iar decizia aceasta a fost, probabil, una dintre cele mai bune din întreaga sa carieră de antrenorat. 

O dată restabilită egalitatea în meciul cu Slovacia, prin penalty-ul înscris de Răzvan Marin, Ianis Hagi nu doar că i-a răsplătit încrederea selecționerului, ci l-a făcut să strălucească și mai puternic pe Dennis Man, omul căruia i-a luat locul în „11-le” de start.

Deoarece nicio altă echipă din grupă nu s-a impus la mai mult de două goluri diferență, România - Ucraina 3-0 este rezultatul care s-a dovedit cel mai important, la sfârșitul celor trei etape. Nu doar că România s-a calificat, dar Ucraina a sfârșit eliminată, din cauza proporțiilor acelui scor.

Cele trei goluri înscrise cu Ucraina i-au conferit României superioritate în fața Belgiei, în ce privește numărul golurilor înscrise, 4-2, iar la golurile 2 și 3 din meciul de la Munchen a contribuit decisiv fostul om al FCSB-ului, Dennis Man.

Man a intrat în centru și s-a luptat pentru a recupera mingea ajunsă la Răzvan Marin, care a șutat inspirat pentru 2-0, iar la golul trei a umilit apărarea buimacă a Ucrainei, oferindu-i lui Denis Drăguș oportuniatea unui gol devenit decisiv, în cele din urmă. 


Răzvan Marin, după calificarea României în optimi la EURO 2024

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!