"Război în derulare" / "Investiții, sponsorizări mai mari!" Cosmin Contra vede punctul extraordinar pentru România

Cosmin Contra Echipa Nationala EURO 2024 Romania EURO 2024 Cosmin Contra, antrenor Damac / Foto: Twitter @Damac_Club
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 18:05
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 18:12

Fostul selecționer al României e acum antrenor la gruparea Damac, din Arabia Saudită. 

  • Naționala a plecat luni după-amiază spre Campionatul European din Germania. 
  • Cosmin Contra a comentat prezența României la EURO 2024 din câteva perspective foarte interesante. 
  • Fostul fundaș dreapta de la AC Milan e de părere că prezența României la EURO poate aduce scânteia în fotbalul românesc la nivel de implicare din partea unor companii și investitori.

Fostul internaţional Cosmin Contra a declarat că prima reprezentativă de fotbal a României nu este favorită în grupa sa de la EURO 2024.

Contra vorbește despre avantajul unui start bun la EURO 2024

"E clar că nu suntem favoriţi în grupa de la EURO, dar pentru mine e foarte important primul meci, cel cu Ucraina. Dacă începem bine, atunci totul poate să devină mult mai simplu, cel puţin pentru a reuşi să ieşim din grupă. 

  • Cosmin Contra, antrenor Damac / Foto: Twitter @Damac_Club

Belgia este favorita grupei noastre, iar Ucraina este o formaţie mult mai bine cotată decât noi din toate punctele de vedere. Ucrainenii au şi o motivaţie extra, să-i spun aşa, motivaţia patriotică, pentru că sunt într-un război în derulare. Deci, nu suntem favoriţi la calificare. 

Dar nu am fost nici în preliminarii şi am terminat grupa pe primul loc, aşa că nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla, important este ca la ora primului meci toţi jucătorii să fie în cea mai bună formă. Şi dacă reuşim un rezultat pozitiv cu Ucraina, atunci şansele de a trece de faza grupelor vor fi mult mai mari", a menţionat fostul fundaş şi selecţioner al României, pentru Agerpres.

Contra le-a transmis suporterilor echipei naţionale să nu aibă aşteptări prea mari la EURO 2024 pentru că dezamăgirea poate fi ulterior şi mai mare. "Mesajul meu pentru suporteri este să nu aibă aşteptări foarte mari, pentru că după aceea şi dezamăgirea poate fi şi mai mare. Deci să nu avem aşteptări, să fim echilibraţi, să fim alături de jucătorii echipei naţionale pentru că vor avea nevoie de susţinere cu siguranţă. Oricum, eu sunt convins că toţi suporterii care vor merge în Germania vor fi alături de naţională, pe care o vor încuraja aşa cum au făcut-o de multe ori şi în trecut", a explicat el.

Cosmin Contra: "Sperăm ca această calificare să fie benefică fotbalului românesc. Adică să aducă mai mulţi jucători la echipele puternice ale Europei, să aducă investiţii mai mari, sponsorizări mai mari"

Antrenor în Arabia Saudită, la formaţia Damac FC, fostul internaţional susţine că participarea la Campionatul European din Germania poate fi benefică fotbalului românesc. "Sperăm ca această calificare să fie benefică fotbalului românesc. Adică să aducă mai mulţi jucători la echipele puternice ale Europei, să aducă investiţii mai mari, sponsorizări mai mari. Nu ştiu dacă poate fi un nou început pentru fotbalul românesc, dar important e să nu ne oprim aici, la această calificare. 

Investiţiile în fotbal trebuie să continue, bugetele cluburilor noastre care participă în cupele europene să fie mai mari şi atunci şi rezultatele vor fi mult mai bune", a spus el.

Cosmin Contra, la Emoții Europene | VIDEO EXCLUSIV

Contra a jucat la EURO 2000 și la EURO 2008

În vârstă de 48 de ani, Cosmin Contra a îmbrăcat de 73 de ori tricoul primei reprezentative a României, reuşind să marcheze 7 goluri. El a evoluat la două Campionate Europene pentru România, Olanda/Belgia 2000 şi Austria/Elveţia 2008.

La nivel de club, fostul fundaş a jucat pentru formaţiile Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti, Alaves, AC Milan, Atletico Madrid, West Bromwich şi Getafe. CA antrenor a condus formaţiile FC Timişoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe, Guangzhou City, Alcorcon, Dinamo, selecţionata României, Al-Ittihad şi în prezent Damac FC.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!