FOTO ȘI VIDEO Naționala României a plecat în Germania pentru EURO 2024: "Înainte de CM 1994 cine se gândea că ajungem în sferturi?"

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 17:48
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 17:47

Echipa națională de fotbal a României a plecat, luni după-amiază, către Germania, țara care va găzdui EURO 2024, turneu final transmis în direct de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Pe parcursul EURO 2024, România va avea baza de pregătire la Wurzburg, iar marți, 11 iunie, tricolorii lui Edi Iordănescu vor avea un prim antrenament cu public în Germania. Luni, 17 iunie, de la ora 16:00, se joacă primul duel din grupa E: România - Ucraina, la EURO 2024.

Naționala României a plecat în Germania pentru EURO 2024

La aeroport, jucătorii naționalei României, dar și președintele Răzvan Burleanu, au oferit autografe suporterilor și au făcut poze.

În Germania va merge și Olimpiu Moruțan. Chiar dacă este accidentat și nu va putea juca la EURO 2024, mijlocașul face parte din delegația tricolorilor și va urmări din tribune partidele României.

Prezent la aeroport, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a transmis că așteptările sunt mari înainte de EURO 2024. Oficialul Federației spune că rezultatele din amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein (0-0) nu sunt relevante și că meciul decisiv de la turneul final va fi chiar primul, contra Ucrainei.

"Plecăm cu gânduri bune. Speranțele sunt mari, așteptările mele sunt mari. Nu mă iau după ultimele două meciuri niciodată. Știu care sunt circumstanțele în care s-a jucat, de ce, ce și cum. Știu cât de proaspeți au fost sau n-au fost, așa că am mari speranțe în ei. La fotbal te aștepți la orice, iar eu mă aștept la orice e bun după această campanie europeană.

Speranțele mari sunt să trecem de grupe. Cine se gândea înainte de Campionatul Mondial din 1994 că vom ajunge să jucăm sferturi de finală? Nu fac paralelisme, nu se compară nici timpurile de atunci cu cele de acum. Într-adevăr, atunci erau niște vedete care jucau la echipe mari din Europa. Acum avem niște jucători foarte tineri - cred că avem una dintre cele mai tinere echipe de la acest European, care urmează să aibă jucători la echipe foarte bune din Europa. Asta e diferența. 

Sigur, cel mai important meci de la European e cel cu Ucraina. E meciul care decide, de fapt, totul. Un rezultat pozitiv te face să ai pretenții mari în continuare. Și un egal ar fi, dar mai greu, trebuie să fim atenți la indirecte. Dacă am câștiga cu Ucraina, atunci am fi mult mai puțin atenți la indirecte și mult mai atenți la noi", a spus Mihai Stoichiță.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!