VIDEO EXCLUSIV Răspunsul genial oferit de Ion Țiriac când a fost întrebat dacă merge să vadă România la EURO 2024

romania la euro 2024 EURO 2024 Ion Țiriac EURO 2024
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 11:33
Data actualizarii: Vineri 01 Decembrie 2023, 11:34

Ion Țiriac a răspuns fără ezitare, în interviul acordat în exclusivitate PRO TV și Sport.ro. 

Ion Țiriac s-a referit la calificarea echipei naționale de fotbal a României la EURO 2024 ca la o „gură de aer” pentru sportul românesc.

Întrebat dacă va face deplasarea în Germania pentru a asista din tribune la partidele României din faza grupelor Campionatului European de fotbal, miliardarul român a răspuns, zicând: „Este o gură de aer senzațională pe care această echipă a dăruit-o poporului român. Pe mine, echipa României de fotbal m-a costat enorm,” a punctat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru PRO TV și Sport.ro. 

  • Ianis Hagi, mijlocașul lui Deportivo Alaves / Foto: Imago Images

Ion Țiriac: „Pe mine, echipa României de fotbal m-a costat enorm”

„De fiecare dată când avea un meci, ajungeam dimineață în țara aia și plecam seara înapoi, pe vremea când ne calificam și eram în primele 5-10 în lume.

În mod normal, ar trebui să mă duc, cum ar fi trebuit să mă duc și la Campionatul Mondial de Rugby. Depinde de cât timp voi avea în perioada aceea,” a adăugat Ion Țiriac.

„În mod normal, ar trebui să mă duc, cum ar fi trebuit să mă duc și la Campionatul Mondial de Rugby.”

Referindu-se la activitatea fotbalului românesc de odinioară, Ion Țiriac și-a amintit cu emoție că România a avut un palmares convingător împotriva marilor echipe ale Europei. 

În plus, Țiriac a sfătuit conducătorii fotbalului românesc să înființeze alte 20 de academii asemănătoare cu cea fondată de Gheorghe Hagi pentru ca România să poată spera la o națională de anvergură mondială, în câteva decenii. 

„Noi n-am pierdut cu Anglia și Germania vreo 20 și ceva de ani. Acum am bătut Israelul, am bătut Elveția. Dacă vreți să faceți fotbal, spuneți-i lui Hagi să mai facă încă 20 de academii ca aia, iar atunci în 20 de ani sigur vom avea fotbal de nivel mondial,” a completat Ion Țiriac. 


Tragerea la sorți a grupelor EURO 2024 va fi transmisă în direct la PRO TV, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!