Problemele pentru belgianul considerat una dintre armele secrete adversarilor de la EURO 2024

EURO 2024 Arthur Vermeeren Belgia Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Martie 2024, 16:26
Data actualizarii: Duminica 24 Martie 2024, 16:47

Belgia și România vor fi adversare la EURO 2024, competiție transmisă în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Partida dintre cele două reprezentative va avea loc pe 22 iunie, la Koln. Din grupa E de la EURO 2024, alături de Belgia, mai fac parte Slovacia și o selecționată care va veni din play-off, dintre Islanda și Ucraina.

Probleme pentru Arthur Vermeeren

Transferat în iarnă la Atletico Madrid, Arthur Vermeeren (19 ani) nu a avut un debut de an prea reușit, iar presa din Belgia anunță că sunt șanse mici să prindă lotul pentru EURO 2024, chiar dacă este considerat un adevărat star. 

Jucătorul a fost adus de la Royal Antwerp și nu a prins decât trei meciuri pentru madrileni, adunând doar 83 de minute în total, ceea ce reprezintă o problemă în vederea convocării pentru turneul final din Germania.

Arthur Vermeeren, comparat de Marc Overmars cu Andres Iniesta

Școlit la Dinamo, într-o generație cu Ionuț Lupescu, Florin Răducioiu și Florin Tene, George Bănică a făcut parte din marea formația a lui Mircea Lucescu în sezonul 1988-1989. 

După Revoluție a jucat la Tatabanya (Ungaria), apoi a făcut pasul spre La Louviere (Belgia), cu care a promovat din eșalonul patru până în eșalonul al doilea. Bănică, bun cunoscător al fotbalului belgian, a vorbit într-un interviu pentru Sport.ro despre noua senzație din Jupiler League. Arthur Vermeeren joacă pe postul de mijloc defensiv la Antwerp și la doar 18 ani e cotat la 25 milioane de euro. Marc Overmars, fostul star al Olandei, l-a comparat pe Vermeeren cu Andres Iniesta, atunci când a fost întrebat dacă puștiul cu clarviziune în joc ar putea ajunge la Barcelona. 

"Are 18 ani și a strâns deja două selecții în națională, va fi probabil la EURO 2024. Evoluează în cupele europene, joacă meci de meci în competiția internă și deja se discută de echipe de top care-l curtează. La 20 de ani nu se mai vorbește de jucători tineri în Belgia. Aici oricum nu vezi o diferență majoră între un jucător tânăr și unul bătrân.

Sunt foarte bine educați de la vârste fragede, atât în joc, cât și în viața din afara sportului. În media dacă vezi cum dau interviuri! Nu-ți dai seama că unul are 18 ani și celălalt 30 de ani. Sunt foarte maturi și cei de sub 20 de ani.  Arthur Vermeeren va fi transferat de o echipa renumită - cum a fost și în cazul lui Doku", a declarat George Bănică, pentru Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!