Naționala României a fost făcută praf de presa belgiană! Ce au scris "Dracii roșii" despre băieții lui Iordănescu

EURO 2024 Belgia nationala Romaniei de fotbal Romania EURO 2024 Naționala României / Sursa: Sport Pictures
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 18:47
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 18:51

Cu puțin peste o săptămână înaintea meciului dintre România și Belgia la EURO 2024, presa belgiană a adus critici severe la adresa echipei naționale a României. 

Radioteleviziunea belgiană RTBF a remarcat că echipa condusă de Edward Iordănescu a marcat doar trei goluri în patru meciuri amicale recente, ceea ce stârnește îngrijorare cu privire la capacitatea echipei de a performa la turneul final.

România, văzută ca o "lipsă de creativitate"

Presa belgiană a evidențiat că România a avut dificultăți în a înscrie chiar și împotriva unor adversari considerați accesibili, precum Irlanda de Nord, Bulgaria și Liechtenstein, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea ofensivei tricolorilor. Singura echipă care a primit gol de la România în aceste amicale a fost Irlanda de Nord.

  • Naționala României / Sursa: Sport Pictures

Criticii belgieni sugerează că primul meci al României la EURO 2024, împotriva Ucrainei, ar putea fi deja decisiv pentru parcursul echipei în competiție. Aceasta este o presiune suplimentară pentru echipa lui Edward Iordănescu, care trebuie să demonstreze că poate depăși problemele ofensive și să ofere o prestație solidă.

"România este o lipsă de creativitate care stârnește îngrijorare. 

Doar trei goluri în patru meciuri amicale. 'Tricolorii' sperau fără îndoială că vor avea o pregătire mai reuşită. Cu expcepție Columbiei, coechipierii lui Răzvan Marin au înfruntat adversari abordabili. Irlanda de Nord, Bulgaria şi Liechtenstein s-au deplasat la Bucureşti.

Doar prima dintre acestea (N.r - Irlanda de Nord) a primit gol. Semne al unor adevărate probleme ofensive ale românilor", au comentat jurnaliștii belgieni.

Comparație cu adversarii

În comparație cu ceilalți adversari din Grupa E, Slovacia și Ucraina, presa belgiană consideră că Slovacia este echipa cea mai puțin intimidantă, deși este într-o formă bună și are jucători importanți, precum Milan Skriniar. Ucraina este considerată principalul adversar al Belgiei, având potențialul de a destabiliza echipa antrenată de Domenico Tedesco.

"Slovacia este, fără îndoială, cea care sperie cel mai puțin, dar este în formă, aşa cum arată rezultatele ultimelor amicale, şi are la dispoziție tot lotul, în frunte cu Milan Skriniar. Ucraina este adevăratul adversar numărul unu al Belgiei, pe care ar putea s-o destabilizeze", au adăugat belgienii.

În ciuda criticilor aduse adversarilor, presa din Belgia a scos în evidență că "Dracii Roșii" sunt favoriți la fiecare meci din grupă și că depinde de ei să-și asume acest statut și să demonstreze superioritatea pe teren.

"Indiferent de forma adversarilor, Dracii noştri vor fi favoriți la fiecare meci. Depinde de ei să-şi asume statutul", conchide sursa citată.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!