Cehii reclamă un conflict de interese după delegarea lui Istvan Kovacs. Cum îl numește căpitanul Soucek

Cehia Istvan Kovacs Turcia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 08:14
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 08:14

Istvan Kovacs a arbitrat partida Cehia - Turcia 1-2, disputată la Hamburg, în ultima rundă din grupa F a EURO 2024.

Istvan Kovacs a stabilit recordul pentru cele mai multe cartonașe arătate la un meci din istoria Campionatului European - 18 (16 galbene și două roșii). Primele două avertismente au fost văzute de Antonin Barak, în minutul 11, respectiv 20, iar Cehia a rămas în inferioritate numerică.

Tomas Soucek: "Istvan Kovacs a vrut să fie omul meciului. Atât de arogant încât nu a vrut să discute cu căpitanii"

La finalul partidei de la Hamburg, Tomas Soucek, căpitanul Cehiei și autorul golului marcat de echipa sa, s-a plâns de modul în care jucătorii au fost tratați de Istvan Kovacs.

"Este o treabă bună că acum doar căpitanii pot discuta cu arbitrii, însă am vorbit și cu căpitanul Turciei și amândoi am fost de acord că acest arbitru a fost atât de arogant încât nu a vrut să discute cu căpitanii. Un arbitru bun e cel care nu se vede. Cel din seara asta a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil. E păcat, însă nu a fost vorba doar despre asta", a spus Soucek.

Într-o declarație oferită pentru CT Sport, selecționerul Cehiei, Ivan Hasek, a semnalat și el o situație cu privire la Istvan Kovacs: "Nu am văzut niciodată un arbitru care să bată palma cu un antrenor pe tunelul de la vestiare".

La conferința de presă, selecționerul Cehiei a avut un discurs diferit: "Nu vreau să spun că nu am câștigat din cauza arbitrului. Noi ar fi trebuit să învingem Georgia, iar acest meci ar fi fost complet diferit".

Publicația iSport scrie despre alegerea neinspirată a celor de la UEFA de a-l delega pe Istvan Kovacs, care are și cetățenie maghiară. Naționala Ungariei era direct interesată de rezultatul partidei Cehia - Turcia pentru a afla dacă merge în optimi la EURO 2024.

"Arbitrul Istvan Kovacs a fluierat la un meci dificil și tensionat. Deși nu este cazul să vedem o conspirație în spatele prestației sale, delegarea unui arbitru român, care a primit cetățenia maghiară în urmă cu 13 ani, este, să o spunem frumos, nefericit. Cu trei puncte și un golaveraj negativ, echipa Ungariei era ultima care avansa în optimi de pe locul 3, iar o victorie a Cehiei i-ar fi eliminat pe maghiari", au scris cehii.

"Prestație scandaloasă", a titrat și Denik.

VIDEO Cehia - Turcia. Conflict la finalul meciului

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!