Mircea Rednic le-a dat informații importante belgienilor înainte de meciul cu România: ”Sunt semne de întrebare!”

Romania Belgia EURO 2024 Mircea Rednic EURO 2024 Mircea Rednic, antrenor UTA Arad / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 20:20
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 20:20

După victoria senzațională obținută de tricolori în fața Ucrainei, scor 3-0, pentru România urmează cel mai greu meci din grupele EURO 2024, duelul cu Belgia.

 

Belgienii de la dhnet.be l-au contactat pe Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA Arad, care de câțiva ani este stabilit în Belgia.

Mircea Rednic, ”spionul” Belgiei înainte de meciul direct de la EURO 2024

Fostul antrenor de la Gent, Standard Liege sau Mouscron le-a dezvăluit belgienilor cu doar două zile înainte de meciul direct de la EURO 2024 că România nu se bazează pe calitatea individuală a jucătorilor.

Totuși, Rednic le-a transmis belgienilor să se ferească de Dennis Man, Florinel Coman, Nicolae Stanciu, dar și de Ianis Hagi, care a fost doar rezervă în meciul cu Ucraina.

Momentul de cotitură pentru această națională a României fost meciul cu Elveția din preliminarii. Atunci când a fost condusă cu 2-0 și a reușit să obțină o remiză. S-a creat o nouă stare de spirit.

Nu este o echipă care se remarcă prin calități individuale. Sunt trei jucători, din punctul meu de vedere, care ies în față: Florinel Coman, Dennis Man și Ianis Hagi.

L-am mai putea adăuga pe Nicolae Stanciu, dar el a făcut o alegere în carieră dictată de alte rațiuni decât cele sportive. Restul sunt o formație de furnici lucrătoare cu o mentalitate foarte bună”, le-a spus Mircea Rednic belgienilor.

Totodată, antrenorul celor de al UTA Arad le-a spus belgienilor că apărarea este punctul forte al României, iar singura slăbiciune în defensivă este în flancul stâng, la Nicușor Bancu.

Drăgușin și Burcă, în centrul defensivei, sunt esențiali. Există unele semne de întrebare în flancul stâng, acolo unde Bancu nu are backup, iar Rațiu evoluează în dreapta.

Doar Drăguș e mai tehnic. Pericolul vine din linia a doua, cu jucători precum Man, fără îndoială unul dintre cei mai interesanți jucători, urmărit de mai multe cluburi germane. Este bun în duelurile unu la unu și capabil să creeze pericol cu șuturi de la distanță”, a mai adăugat Mircea Rednic.

Programul meciurilor României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!