VIDEO EXCLUSIV Un meci pentru istorie! Rezumatul partidei România - Ucraina 3-0 | EURO 2024 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 19:34
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 10:42

Campionatul European de fotbal din Germania e transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

  • Meciul de Munchen a fost transmis în direct de Pro TV și VOYO. 

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Iordănescu, omul momentului

"Iordănescu al doilea e de fapt mai bun decât Iordănescu întâiul, chiar dacă ne plac sau nu ne plac astfel de comparații. Bătrânul a avut la dispoziție un lot fantastic în anii 90, nu-i diminuăm meritele, dar ăsta e adevărul. Băieții ăia aveau o valoare extraordinară, evoluau la echipe mari din Europa, rezultatele au venit logic, pe când acum, înaintea acestor peliminarii, n-aveam nimic.

Iordănescu a reușit să blocheze piesele grele ale ucrainenilor, dovada fiind aceea că adversarii noștri n-au tras șut pe poartă până prin minutul 76. Niță nu avusese de apărat până atunci nicio minge periculoasă. Păi asta nu e de antrenor, fraților? Ocaziile lor au apărut pe final de meci, când era și normal să pună o presiune mai mare, ca să marcheze măcar un gol. Până atunci, băieții de zeci de milioane de euro ai ucrainenilor au fost anulați total de un bloc defensiv românesc care a funcționat aproape perfect, de la fundașii laterali până la extreme și de la fundașii centrali, trecând pe la mijlocașii noștri defensivi și până la vârful de atac.

În afara celor trei goluri, noi am mai avut 5 șuturi pe poartă și o bară direct din corner, ei – două șuturi și o transversală. Deci nu ne-am apărat cu dinții, ci am avut și un bun joc ofensiv. Ca o confirmare, ai noștri au reușit 11 driblinguri, iar tehnicii și mult lăudații ucraineni – numai 6!

Concluzionând, avem selecționer deștept, avem o echipă cu inimă mare, o națională care a reușit să unească românii din țară și pe cei de afară pe un stadion german de renume. Deșteaptă-te, române, și în țară, și afară! Actualii tricolori ne-au arătat că se poate!", a scris jurnalistul Florin Caramavrov, într-un editorial pe Sport.ro, luni seara, după România - Ucraina 3-0.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!