Italienii nu au avut milă de Spalletti după eliminarea de la Euro! Furie pe rețelele de socializare

Luciano Spalletti campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Luciano Spalletti, selecționer Italia / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 00:02
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 00:06

Italia a fost eliminată de Elveția de la Euro 2024, scor 2-0, iar italienii au răbufnit la adresa selecționerului Luciano Spalletii.

Din articol

Fanii italieni au lansat o adevărată ploaie de critici și mesaje negative pe rețelele de socializare la adresa lui Luciano Spalletti și a jucătorilor echipei naționale după eliminarea Italiei de la Euro 2024.

Unii îl acuză pe tehnician de "confuzie" și "lipsă de curaj", considerând că tacticile sale au fost prea prudente și ineficiente. Pe platforme ca X (fostul Twitter), comentariile abundă: "Tot dezastrul acestei naționale e din vina lui Spalletti. A distrus în câteva săptămâni tot ce a construit prin alegerile sale greșite", potrivit Corrieredellosport.

Avalanșă de critici

Criticile nu se opresc la Spalletti, ci vizează și unii jucători, precum căpitanul Giovanni Di Lorenzo. Unii fani au semnalat faptul că Di Lorenzo a fost "depășit" de mulți adversari pe parcursul turneului, punând sub semnul întrebării formă fizică și mentală a acestuia. Alții s-au întrebat de ce a continuat să fie titular, deși era evident că nu se afla în cea mai bună formă.

Pe lângă criticile directe, mulți fani își exprimă dezamăgirea generală față de parcursul echipei la Euro 2024, considerând-o "una dintre cele mai triste pagini din istoria naționalei". Unii spun că jucătorii "nu pot fi atât de slabi" și că Spalletti "nu a înțeles niciodată nimic despre această echipă". Alții critică lipsa de spirit de echipă și insinuează că între jucători și antrenor nu există o relație umană adecvată.

Aceasta este prima victorie a Elveției în ultimele zece întâlniri cu Italia, șase dueluri încheindu-se la egalitate, iar celelalte cu victoria "squadra azzurra".

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor pot fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!