EXCLUSIV Florin Răducioiu și Ciprian Marica au auzit noua poreclă a echipei naționale și au reacționat imediat: ”Este creația lui!”

Romania Ciprian Marica EURO 2024 Florin Raducioiu EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 15:56
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 15:57

România a obținut o victorie categorică în fața Ucrainei, scor 3-0, în primul meci disputat de tricolori în faza grupelor la EURO 2024.

Dacă era Generației de Aur a apus, Edi Iordănescu vrea să scrie istorie alături de actuala reprezentativă a României căreia i-a găsit deja și o poreclă.

Florin Răducioiu: ”Îmi place definiția asta, Edi a creat acest spirit de echipă!”

După succesul obținut de tricolori în primul meci de la EURO 2024, selecționerul României a mărturisit că și-ar dori ca echipa națională să fie numită ”Generația de Suflet”.

Florin Răducioiu a mărturisit că îi place foarte mult ideea lui Edi Iordănescu și consideră că este un nume potrivit pentru selecționata lui Edi Iordănescu, mai ales că antrenorul este cel care a insuflat acest spirit la echipa națională.

Îmi place definiția asta. E meritul lui, pentru că a creat acest sprit de echipă. Putem să o numim Generația de Suflet, pentru că sunt băieți care au această voință, această dorință de a câștiga.

Trebuie să câștigăm cu același tip de joc, cu aceeași dorință, cu aceeași concentrare în apărare, cu aceeași eficiență pe care trebuie să o demonstreze băieții în atac”, a spus Florin Răducioiu la emisiunea Studio EURO 2024 de la PRO TV.

Și Ciprian Marica a apreciat ideea lui Edi Iordănescu și a precizat că filosofia lui Edi Iordănescu este reflectată pe deplin de actuala față a echipei naționale.

Este creația lui Edi Iordănescu această echipă. E de ceva timp la echipa națională, a conturat acest nucleu. I-a montat foarte bine, s-a văzut că e mâna antrenorului, se vede că tactica lui, felul lui de a fi ajunge la inima jucătorilor și îi face să joace cu sufletul”, a spus și Marica.

Edi Iordănescu: ”Trebuie să fie Generația de Suflet a românilor!”

Referitor la această generație, eu vă rog ceva. Nu-i numiți în niciun fel. În trecut a fost 'Generația de Aur'. Această generație nu reprezintă niciun metal.

Aceasta reprezintă 'Generația de Suflet'. Așa vreau să o numim. Trebuie să fie 'Generația de Suflet' a românilor. Când pune suflet, generația asta nu are limite”, a spus selecționerul la conferința de presă.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!