Edi Iordănescu i-a găsit pseudonim naționalei care a scris istorie la EURO: ”În trecut a fost Generația de Aur, acum vreau să o numim așa”

Romania - Ucraina edi iordanescu EURO 2024 EURO 2024 Edi Iordănescu / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 23:16
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 23:19

România a obținut cea mai mare victorie la un Campionat European luni după-amiază: 3-0 vs. Ucraina, în prima etapă de la EURO 2024.

Ediția din 2024 a Campionatului European este organizată în Germania și transmisă în direct la Pro TV, Pro Arena și pe platforma VOYO, unde vor pot fi revăzute toate meciurile.

Edi Iordănescu i-a găsit pseudonim naționalei care a scris istorie la EURO: ”În trecut a fost Generația de Aur, acum vreau să o numim așa”

Selecționerul Edward Iordănescu a pregătit excelent partida cu Ucraina, iar la finalul meciului i-a găsit pseudonim naționalei care a scris istorie la EURO 2024: ”Generația de Suflet”.

  • Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș sunt cei care au marcat în România - Ucraina și cei care au adus victoria naționalei în primul meci de la EURO 2024

”Referitor la această generație, eu vă rog ceva. Nu-i numiți în niciun fel. În trecut a fost 'Generația de Aur'. Această generație nu reprezintă niciun metal.

Aceasta reprezintă 'Generația de Suflet'. Așa vreau să o numim. Trebuie să fie 'Generația de Suflet' a românilor. Când pune suflet, generația asta nu are limite”, a spus selecționerul la conferința de presă.

Lotul României pentru EURO 2024

PORTARI: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!