VIDEO EXCLUSIV "Dacă te vedeam, crezi că nu ți-o dădeam, tati?" Lucian Sânmărtean, la Emoții Europene, despre episodul cu un super-atacant: "Credea că avem ceva cu el"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:23
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 22:41

Emisiunea Emoții Europene e în fiecare zi, de luni până vineri, de la 11:00, pe VOYO și Sport.ro.

La ultimul turneu final de EURO la care a participat, în urmă cu opt ani,  România îi avea în componență, printre alții, pe Nicolae Stanciu și Denis Alibec, singurii fotbaliști care au fost convocați și pentru EURO 2024.

 

"Dacă te vedeam, crezi că nu ți-o dădeam, tati?" Lucian Sânmărtean, la Emoții Europene

Lucian Sânmărtean avea 36 de ani și toți fanii tricolorilor așteptau să-l vadă la joc după ce avusese în preliminarii evoluții încântătoare. Invitat la Emoții Europene, bistrițeanul a povestit momentele trăite pe teren cu Denis Alibec, atacant legitimat în prezent la Muaither, în Qatar. 

Pasator de excepție, Sânmărtean și-a obișnuit colegii să le livreze mingi utile, mai ales în fața porții. Amicul Denis Alibec avea la început stilul marcă înregistrată, să arunce o cascadă de reproșuri. 

A devenit țintă chiar și Lucian Sânmărtean. La Emoții Europene, "Magicianul" a istorisit un episod cu atacantul născut în Mangalia. 

"Alibec venise cu o încredere, cu un tupeu și calitate incredibilă, era debordant! Alibec pare un pic mai cizelat, mai liniștit, mai conștient că e valoros, că rezultatele naționalei pot depinde și de el.

Își dorea foarte mult să intre, să joace, stilul lui! Mai dădea din mână când nu-l vedeam. Și el credea că avem ceva cu el. Și îi zic:

<<Denis, suntem toți ai echipei naționale, dacă te vedeam cu poarta goală, crezi că nu ți-o dădeam, tati!? Avem același interes comun. Și eu vreau să fiu pasator, și tu marcator! Trebuie să marchezi.

E simplu! Nu e că aș vrea să te evit! Acum s-a cizelat, s-a liniștit, are mai multă liniște și atenție pentru imaginea lui deoarce e un jucător determinant...", a spus Lucian Sânmărtean, la Emoții Europene. 

  • Emisiunea e în fiecare zi, de luni până vineri, de la 11:00, pe Sport.ro și VOYO. 
  • România - Liechtenstein, ultimul amical înainte de EURO, are loc vineri, de la 21:00, pe Stadionul Steaua 
  • Selecționerul va anunța lotul României pe 7 iunie. 

Denis Alibec, cinci goluri pentru naționala României

În vârstă de 33 de ani, Alibec e cotat la 700.000 de euro. În 2023, jucătorul din Mangalia a cucerit titlul cu Farul Constanța, iar în ultimul sezon a activat la Muaither, în Qatar. A fost dorit de Gigi Becali la FCSB luna trecută, dar există informații că s-ar putea întoarce la formația lui Gheorghe Hagi. 

Pentru echipa națională a României, Alibec (1,87 m) a jucat în 35 de partide și a marcat cinci goluri. Cea mai înaltă cotă de piață a atins-o în urrmă cu șapte ani, 3 milioane de euro. Contractul cu Muaither îi expiră la finalul lunii iunie. 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!