GALERIE FOTO Călătorie către Euro 2024 | Fanul dinamovist care aleargă până în Germania a ajuns aproape de Munchen

daniel horhogea calatorie catre euro 2024 Echipa Nationala de fotbal a Romaniei EURO 2024 romania euro 2024 EURO 2024 Daniel Horhogea / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2024, 11:39
Data actualizarii: Joi 13 Iunie 2024, 11:27

Daniel Horhogea vrea să repete performanța din 2016.

UPDATE 3:

După plecarea din Szekesfehervar, fanul român a trecut prin Gyor și Mosonmagyarovar, înainte să intre în Austria pe la Hegyeshalom. În Austria a urmat traseul Parndorf - Viena - Sankt Polten, apoi a alergat de-a lungul malurilor Dunării pe direcția Melk - Persenbeug-Gottsdorf - Linz. După ce a înnoptat în Ried im Innkreis, acesta a trecut granița în Germania pe la Braunau am Inn și a stat aseară la Altotting, în landul Bavaria. 

  • Daniel Horhogea / Foto - Gabriel Chirea

 

Distanța dintre orașele Altotting și Munchen este de doar 95 de kilometri, iar Daniel Horhogea poate ajunge în 1-2 zile în orașul unde România va disputa primul meci la Euro 2024, contra Ucrainei. Pe întregul traseu din Austria și Germania acesta a primit ajutorul mai multor familii ale românilor stabiliți acolo. În Austria sunt aproximativ 135.000 de români, în timp ce landul Bavaria este regiunea germană cu cei mai mulți imigranți din țara noastră, aproape 300.000 de conaționali locuind acolo.  

 

UPDATE 2:

După oprirea la Deva, Daniel Horhogea a urmat traseul Lugoj - Buziaș - Timișoara - Vama Cenad, apoi a trecut frontiera în Ungaria, nu înainte de a face o fotografie cu un vameș surprins de punctul terminus al călătoriei sale. În țara vecină, alergătorul a trecut prin localitățile SzegedCsongrad, Kiskoros, Sarosd și Szekesfehervar. Acesta ar trebui să intre curând în Austria, unde ar putea conta pe ajutorul numeroșilor români stabiliți în această țară, după ce Ungaria a înnoptat în benzinării, hosteluri și în centre locale dedicate turismului. Aventurierul va urma fie traseul prin Gyor și Mosonmagyarovar sau prin Veszprem, Papa și Sopron

UPDATE 1:

După o pauză de două zile la Miercurea Ciuc, unde a dormit într-o benzinărie, dar s-a bucurat de salvarea lui Dinamo de la retrogradare, Daniel a reevaluat planul de călătorie din motive medicale, acuzând o accidentare la gleznă. Decizia a fost că nu va abandona aventura, dar va apela la o călătorie cu trenul și cu autostopul, dacă vremea sau temperatura nu vor fi prielnice alergării.

Pe o ploaie mocănească, acesta a luat trenul de la Miercurea Ciuc către Mediaș (via Sighișoara), unde a înnoptat, apoi a continuat drumeția către Alba Iulia. În "Cetatea Unirii" a fost primit de primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul viceprimarului dinamovist al urbei.

La Copșa Mică (jud. Sibiu), când cea mai poluată localitate din Europa, s-a întâlnit cu primarul Tudor Mihalache, cel care în 2017 a făcut călătoria pe jos până la București pentru a lăsa un memoriu la Guvern în care explica problemele acute ale comunității sale. Ieri, alergătorul a poposit la Deva, unde va face o pauză de o zi, pentru a configura traseul extern al călătoriei.

Oprirea de mâine ar trebui să fie un punct intermediar între municipiul din județul Hunedoara și Timișoara, cel mai probabil la Lugoj sau în împrejurimi. La Deva, el încearcă să-l convingă pe ultramaratonistul Aris Necula (a terminat Marathon des Sables / vrea organizarea unui ultramaraton românesc între Cetatea Devei și Sarmizegetusa Regia), gazda sa în acest oraș, să i se alăture în călătoria către Euro 2024

...................................................................

Alergătorul a plecat la drum marți, 21 mai, după ce a atins gazonului stadionului Dinamo, și ar trebui să ajungă la Munchen înainte de 17 iunie, când "tricolorii" vor debuta împotriva Ucrainei pe Fussball Arena

Va ajunge la Miercurea Ciuc, după un drum de 280 de kilometri

Daniel Horhogea se îndreaptă prima dată spre Miercurea Ciuc, pentru a asista la meciul retur al barajului de menținere / promovare în Liga 1. Până acum, el a vizitat cantonamentul lui Dinamo de la Săftica și a făcut popasuri de o noapte la Ploiești, Breaza, Brașov și Târgu Secuiesc. Acum el va înnopta la Miercurea Ciuc, după ce a trecut deja de comuna Cozmeni (jud. Harghita, 20 km de Miercurea Ciuc). Practic, el a făcut o drumeție de 280 de kilometri, traversând județele Ilfov, Prahova, Brașov, Covasna și Harghita.

Acesta a beneficiat de cazare din partea unor suporteri dinamoviști, printre care și Ecaterina Oancia, cârmaci, fostă medaliată olimpică (aur la JO 1984, 4+1 vâsle / argint la JO 1988, 8+1 / bronz la JO 1988, 4+1 vâsle) și mondială (3 x aur, 3 x  bronz) la canotaj. Ulterior, drumul său ar trebui să continue pe traseul Odorheiu Secuiesc - Sighișoara - Mediaș - Teiuș - Alba Iulia - Deva - Arad - Nădlac, având de străbătut alți 540 de kilometri până la intrarea în Ungaria. 

Va face primul popas mai lung la Miercurea Ciuc

Sportivul are statut amator, nu s-a pregătit special pentru această încercare, nu e însoțit de mașină tehnică, are doar un rucsac cu lucruri de schimb și va face câteva popasuri de etapă mai îndelungate. Primul dintre ele este chiar la Miercurea Ciuc, unde va încerca să se reîncarce cu energie și unde va lucra ca să amelioreze o accidentare apărută la piciorul stâng. 

În 2016, acesta a alergat și a pedalat până la Paris, pentru a vedea meciurile naționalei, într-o campanie denumită "2400 km Fair Play". De asemenea, cu ocazia Euro 2020, găzduit și de România în 2021, acesta a fost voluntar și a alergat mai multe zeci de kilometri între stadioanele din București care erau incluse în programul competiției.

Foto - @calatorie.catre.euro2024 (FB), Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!