EXCLUSIV Ciprian Marica e convins înainte de România - Belgia: "Va fi o schimbare în echipă! Ai nevoie de el, e arma noastră"

Ciprian Marica Belgia Florinel Coman Romania valentin mihaila EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 01:00
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 00:59

Ciprian Marica, analistul PRO TV pe durata EURO 2024, a ascultat interviul acordat de Edi Iordănescu înainte de România - Belgia și este convins că în echipa de start a tricolorilor va exista o modificare.

Marica se așteaptă ca Edi Iordănescu să îl înlocuiască pe Florinel Coman cu Valentin Mihăilă. Jucătorul Parmei a fost răcit la partida cu Ucraina (3-0) și a început pe banca de rezerve, fiind introdus în repriza secundă.

Ciprian Marica, înainte de România - Belgia: "Va fi o schimbare și nu văd alta în afară de Mihăilă în locul lui Coman"

Ciprian Marica spune că România va avea nevoie de un jucător precum Mihăilă contra Belgiei, având în vedere viteza impresionantă a jucătorului de la Parma. Fostul atacant al naționalei României exclude varianta Deian Sorescu.

"Declarația domnului Iordănescu e în felul următor: 'Vor fi schimbări, dar nu vor fi multe pentru că am avut suficient timp la dispoziție pentru a recupera jucătorii'. Din declarația asta mă aștept să fie o schimbare. Nu văd alta, sincer, decât Coman cu Mihăilă. 

Sorescu? Greu de crezut. Noi trebuie să avem și noi arma noastră, arma contraatacului, care a fost întotdeauna. Ai nevoie de sprintul și viteza lui Mihăilă. Analizând evoluția fiecărui jucător în parte, greu de crezut că își poate permite să schimbe mai mult de un jucător. Dar va fi o schimbare!", a spus Ciprian Marica, la emisiunea Studio EURO 2024, de la PRO TV.

  • Echipa de start a României pentru meciul cu Belgia în viziunea lui Ciprian Marica: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Interviu Edi Iordănescu înainte de România - Belgia

  • S-au complicat calculele în această grupă după ce Ucraina a câștigat cu Slovacia?

Eu nu văd așa lucrurile. Le văd un pic diferit. Ne uităm la meciuri, analizăm adversarii. Nu ne uităm după scoruri pentru că nu le putem influența. Noi putem influența drumul nostru. Tot timpul ne-am gândit la parcursul nostru. E important ca procesul să fie unul corect, așa cum a fost până acum, inclusiv după victoria extraordinară cu Ucraina. Băieții sunt la cel mai înalt nivel din punct de vedere al atitudinii, al comportamentului, al spiritului. Ne dorim ca mâine să avem din nou o prestație care să bucure românii. Bineînțeles, e fotbal, e European și sunt adversari de cel mai înalt nivel.

  • Se poate face din nou un meci tactic perfect?

Nu există meci tactic perfect. Din punctul meu de vedere, n-a fost nici cel cu Ucraina. Au fost multe elemente bune. Am avut timp foarte mult să pregătim jocul și asta ne-a ajutat. Mâine vorbim de o confruntare de un nivel și mai mare. Vorbim de numărul 3 mondial, vorbim de o echipă rănită, cu jucători de valoare pe care îi cunoaștem cu toții. Are nevoie de victorie și va fi ultramotivată, suntem siguri de asta.

  • Vor fi schimbări în primul 11?

Vom vedea. Știți că răspunsul ăsta nu pot să-l dau. Miza e prea mare ca să pot să intru în detalii de genul ăsta. Provocarea numărul 1 a fost să ne recuperăm fizic, mental, să analizăm cât mai bine adversarul și să construim împreună cu echipa planul de joc. Ne dorim să avem un joc sigur, exact, consistent, echilibrat și să propunem cea mai bună versiune a noastră. Dacă va fi suficient ca să fim și eficienți, cu atât mai bine. Asta ne dorim, eficiență.

  • Și un stadion plin, toți românii alături de voi...

Da, românii au fost fabuloși, au fost alături de noi și cred că echipa națională a trezit din nou spiritul și unitatea românilor. Nu sunt vorbe mari, este ceea ce cred și simt. Îi așteptăm din nou alături de noi. Cu ei avem o cu totul altă forță.

Clasamentul în grupa E de la EURO 2024

  • 1. România - 3p (un meci, golaveraj +3)
  • 2. Ucraina - 3p (două meciuri, golaveraj -2)
  • 3. Slovacia - 3p (două meciuri, golaveraj 0)
  • 4. Belgia - 0p (un meci, golaveraj -1)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!