VIDEO EXCLUSIV "Vor fi schimbări în primul 11" Reacția lui Edi Iordănescu înainte de România - Belgia + "Eu nu văd așa lucrurile!"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 23:07
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 23:07

Edi Iordănescu, selecționerul României, a acordat un interviu în exclusivitate pentru PRO TV înaintea meciului cu Belgia de la EURO 2024 (sâmbătă, 22:00, Koln).

România continuă să fie pe primul loc în grupa E, cu 3 puncte, la egalitate cu Ucraina și Slovacia, care au un meci în plus, dar un golaveraj inferior. Belgia, adversara tricolorilor de la Koln, este singura cu 0 puncte, iar meciul de sâmbătă se anunță unul capital pentru naționala condusă de Domenico Tedesco.

Edi Iordănescu, înainte de România - Belgia: "Provocarea numărul 1 a fost să ne recuperăm fizic, mental, să analizăm cât mai bine adversarul"

Edi Iordănescu nu face însă calcule și nu consideră că rezultatul de la meciul Slovacia - Ucraina defavorizează România. Selecționerul pune accent pe naționala sa și vrea din nou un sprijin masiv al fanilor.

  • S-au complicat calculele în această grupă după ce Ucraina a câștigat cu Slovacia?

Eu nu văd așa lucrurile. Le văd un pic diferit. Ne uităm la meciuri, analizăm adversarii. Nu ne uităm după scoruri pentru că nu le putem influența. Noi putem influența drumul nostru. Tot timpul ne-am gândit la parcursul nostru. E important ca procesul să fie unul corect, așa cum a fost până acum, inclusiv după victoria extraordinară cu Ucraina. Băieții sunt la cel mai înalt nivel din punct de vedere al atitudinii, al comportamentului, al spiritului. Ne dorim ca mâine să avem din nou o prestație care să bucure românii. Bineînțeles, e fotbal, e European și sunt adversari de cel mai înalt nivel.

  • Se poate face din nou un meci tactic perfect?

Nu există meci tactic perfect. Din punctul meu de vedere, n-a fost nici cel cu Ucraina. Au fost multe elemente bune. Am avut timp foarte mult să pregătim jocul și asta ne-a ajutat. Mâine vorbim de o confruntare de un nivel și mai mare. Vorbim de numărul 3 mondial, vorbim de o echipă rănită, cu jucători de valoare pe care îi cunoaștem cu toții. Are nevoie de victorie și va fi ultramotivată, suntem siguri de asta.

  • Vor fi schimbări în primul 11?

Vom vedea. Știți că răspunsul ăsta nu pot să-l dau. Miza e prea mare ca să pot să intru în detalii de genul ăsta. Provocarea numărul 1 a fost să ne recuperăm fizic, mental, să analizăm cât mai bine adversarul și să construim împreună cu echipa planul de joc. Ne dorim să avem un joc sigur, exact, consistent, echilibrat și să propunem cea mai bună versiune a noastră. Dacă va fi suficient ca să fim și eficienți, cu atât mai bine. Asta ne dorim, eficiență.

  • Și un stadion plin, toți românii alături de voi...

Da, românii au fost fabuloși, au fost alături de noi și cred că echipa națională a trezit din nou spiritul și unitatea românilor. Nu sunt vorbe mari, este ceea ce cred și simt. Îi așteptăm din nou alături de noi. Cu ei avem o cu totul altă forță.

Clasamentul în grupa E de la EURO 2024

  • 1. România - 3p (un meci, golaveraj +3)
  • 2. Ucraina - 3p (două meciuri, golaveraj -2)
  • 3. Slovacia - 3p (două meciuri, golaveraj 0)
  • 4. Belgia - 0p (un meci, golaveraj -1)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!