Au depășit „Generația de Aur”! Declarație surprinzătoare a lui Anghel Iordănescu, după eliminarea de la EURO 2024

Anghel Iordanescu EURO 2024 Generatia de aur Generatia de Suflet EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:30
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:31

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale a României, a făcut o paralelă între „Generația de Suflet”, denumire atribuită actualei echipe naționale de către Edi Iordănescu, și celebra „Generație de Aur” a anilor ’90. 

Anghel Iordănescu consideră că performanțele și determinarea echipei din 2024 le-au depășit pe cele ale generației precedente.

România a avut un parcurs notabil la Campionatul European, reușind să ajungă până în optimile de finală.

Echipa, condusă de Edi Iordănescu, a arătat spirit de echipă și o determinare impresionantă, care au fost apreciate atât de fani, cât și de experți. Tricolorii au reușit să iasă dintr-o grupă dificilă, din care făceau parte selecționata Ucrainei, Belgia și Slovacia.

În optimile de finală, România a întâlnit Olanda și, deși a pierdut cu 3-0, echipa a fost lăudată pentru eforturile și sacrificiile făcute pe teren. 

Anghel Iordănescu despre „Generația de Suflet”

"Tata Puiu" a adus laude echipei actuale și a comparat-o favorabil cu „Generația de Aur”.

Fostul selecționer a scos în evidență faptul că „Generația de Suflet” a obținut o performanță mai mare prin determinarea și pasiunea arătate.

”Cred că 'Generația de Suflet', cum a numit-o selecționerul, a obținut o peformanță mai mare prin acest câștig, față de 'Generația de Aur', pentru că au adus pasiunea alături de echipa națională. Este pentru prima dată când și media a fost aproape de echipa națională.

Raportat la ce a oferit această 'Generație de Suflet' cu ce au reprezentat jucătorii atunci, când șapte sau opt nu jucau la echipele de club... Dacă am lua și ce a reprezentat echipa națională din prezent, în meciurile amicale dinaintea plecării în Germania...

Toate aceste lucruri au fost spulberate de efortul lor depus. Au fost niște gladiatori pentru că au suferit și au muncit”, a declarat Anghel Iordănescu, conform Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!