FOTO Gestul superb al unui tricolor după eliminarea României de la EURO 2024! Și-a făcut un tatuaj cu ”Generația de Suflet”

Romania EURO 2024 tatuaj Vasile Mogos EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:25
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 16:25

România a impresionat la EURO 2024, unde a ajuns până în optimile de finală deși nimeni nu le dădea vreo șansă tricolorilor să iasă din grupe.

România a încheiat pe primul loc într-o grupă cu Belgia, Ucraina și Slovacia. E drept, toate echipele au avut același număr de puncte (4), însă tricolorii au marcat mai multe goluri și au reușit să meargă în optimi de pe primul loc.

Vasile Mogoș, cu ”Generația de Suflet”, aproape de inimă

În meciul de debut, echipa națională a învins Ucraina cu un spectaculos 3-0. A urmat apoi eșecul în fața Belgiei, scor 0-2. În ultimul meci din grupe, tricolorii au remizat cu Slovacia, scor 1-1. 

Naționala lui Edi Iordănescu sau ”Generația de Suflet”, așa cum a denumit-o selecționerul, a pierdut în fața Olandei cu scorul de 0-3, însă sute de mii de români și-au arătat susținerea față de echipa națională, au plâns și s-au bucurat alături de tricolori, chiar dacă înainte de turneul final între jucători și suporteri au fost tensiune cauzate de rezultatele slabe din meciurile amicale cu Bulgaria (scor 0-0) și Liechtenstein (scor 0-0).

Participarea României la EURO 2024 a însemnaat enorm și pentru tricolori. Vasile Mogoș a evoluat într-un singur meci al României la turneul final, eșecul cu Olanda. După suspendarea lui Nicușor Bancu, Edi Iordănescu a decis să îl titularizeze pe Mogoș în flancul stâng al apărării, dar fundașul de la CFR Cluj a rezistat doar 38 de minute pe teren, pentru că a ieșit accidentat după un fault extrem de dur al lui Denzel Dumfries.

Fundașul a făcut un gest superb după eliminarea României. Mogoș și-a tatuat pe piept, în dreptul inimii: ”Generația de Suflet”.

Postarea lui Vasile Mogoș a adunat sute de comentarii și aprecieri în doar câteva ore.

Edi Iordănescu: ”Această generație nu reprezintă niciun metal, ci reprezintă Generația de Suflet!”

Referitor la această generație, sunt antrenorul lor și vă rog cu toată puterea nu-i numiți în niciun fel. Au fost în trecut Generații de Aur, știți că au fost extraordinari în trecut, băieții au făcut performanță. Această generație nu reprezintă niciun metal de niciun fel, ci reprezintă generația de suflet.

V-aș ruga să o numim generația de suflet și trebuie să fie și generația de suflet a românilor. Românii să învețe să o iubească și învețe să pună suflet alături de ei, pentru că atunci când fac asta generația asta nu are limite”, spunea Edi Iordănescu după meciul cu Ucraina.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!