COMUNICAT OFICIAL CCA. Cine e de vina pentru golul nesportiv marcat de Tade contra lui Mioveni in Cupa!

COMUNICAT OFICIAL CCA. Cine e de vina pentru golul nesportiv marcat de Tade contra lui Mioveni in Cupa!

Arbitrul nu e de vina pentru golul marcat de Tade contra lui CS Mioveni in Cupa Romaniei, anunta CCA. 

Tade a pus pe jar Liga I dupa golul nesportiv marcat contra lui Mioveni in Cupa. Jucatorii argeseni au trimis mingea in afara terenului pentru ca un jucator de la CFR sa primeasca ingrijiri, dar clujenii nu le-au returnat-o si au marcat golul egalizator.

Cei de la Mioveni l-au acuzat si pe arbitrul Dragos Istrati, insa CCA sustine ca arbitrul nu poate interveni in asemenea faze.


"Deoarece Legile Jocului reglementeaza in mod explicit doar procedura ce trebuie urmata in cazul jucatorilor accidentati (Legea 5 Arbitrul, Competente si indatoriri - jocul trebuie oprit doar daca un jucator este accidentat grav), UEFA a stabilit si a comunicat prin Ghidul Practic cu instructiuni suplimentare pentru arbitri si observatori de arbitri, urmatoarele:

In situatia in care considera ca un jucator este grav accidentat, <arbitrul trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucatorii nu trebuie sa fie incurajati sa trimita mingea in afara terenului de joc. Jucatorii care trimit mingea in afara terenului de joc nu trebuie sa se astepte ca mingea sa le fie returnata de catre jucatorii echipei adverse la reluarea jocului>.

Avand in vedere cele de mai sus, arbitrul nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sanctiona tehnic si/sau disciplinar jucatorul/ i implicati in aceasta situatie. Respectarea si aplicarea Fair Play-ului este la discretia jucatorilor si nu a arbitrilor".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte
BRAT
Modifică setările cookies