Emeric Ienei FC Bihor - FCSB Cupa Romaniei

GALERIE FOTO Apariție rară! Legendarul Emeric Ienei, pe stadion la FC Bihor - FCSB

Antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua e stabilit în Oradea. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 20:31
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 20:56

Legendarul Emeric Ienei, unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria fotbalului românesc, s-a ținut de cuvânt și a mers miercuri seară pe stadion la meciul din Cupa României dintre FC Bihor și FCSB. 

Emeric Ienei, pe stadion la FC Bihor - FCSB

În vârstă de 86 de ani, Nea Imi apare extrem de rar în public și obișnuiește să urmărească partidele din campionatul intern și ale naționalei din fața televizorului. 

Emeric Ienei s-a întreținut înainte partidei din Cupa României cu Valeriu Argăseală și Mihai Stoica și a fost aplaudat la scenă deschisă de toți suporterii de pe stadionul înțesat de fani. 

Ienei, fost jucător la UTA și la Steaua (CCA), a condus România la Campionatul Mondial din 1990, unde tricolorii au ajuns până în optimi, dar și la Campionatul European din 2000. 

Între 1957-1969, Ienei a jucat la Steaua Bucuresti, echipă pentru care a marcat 7 goluri.

În anul 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni ca antrenor al echipei Steaua Bucuresti al cărui lot era format la acea vreme din Helmuth Duckadam, Ștefan Iovan, Miodrag Belodedici, Anton Weissenbacher, Dumitru Stângaciu, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Ladislau Bölöni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Constantin Pistol, Gavrilă Balint, Victor Pițurcă, Marin Radu II și Lucian Bălan. Pentru această performanță a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a cu baretă.

Între 1986-1990 a fost antrenorul echipei naționale de fotbal a României. 

Fotografii: Sport Pictures

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!