Roger Milla i-a pus capac lui Ioan Andone. Ce a dezvăluit "Fălcosul" 

Ioan Andone coppa del mondo Emerich Ienei Roger Milla Nationala
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 05 Aprilie 2023, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 05 Aprilie 2023, 13:48

Naționala condusă de Emerich Ienei a ajuns până în optimi la Coppa del Mondo, fază în care a fost eliminată de Irlanda lui Jackie Charlton, la loviturile de departajare. 

Campionatul Mondial din Italia a fost și pentru Ioan Andone un moment de referință al carierei. 'Fălcosul" a făcut pereche în centrul defensivei cu Gică Popescu, iar în flancuri jucau Mircea Rednic și Michael Klein. 

După un început excelent în Grupa B cu URSS, scor 2-0, prin golurile marcate de Marius Lăcătuș, tricolorii aveau să piardă cu reprezentativa Camerunului, scor 1-2, într-un meci în care a excelat veteranul Roger Milla. 

Partida a rămas un coșmar pentru Ioan Andone. Îl urmărește și acum, dar subliniază modul în care fostul selecționer, Emerich Ienei, a tratat situația. 

Ioan Andone: "Îmi venea să mă las de fotbal după golurile lui Roger Milla"

Andone spune că se aștepta să nu mai fie introdus titular în cea de-a treia partidă din Grupa B, 1-1 cu Argentina, însă Nea Imi s-a bazat pe el în partida care a consfințit calificarea în optimile de finală ale Mondialului din Italia. 

„Când întâlneai Uniunea Sovietică era atunci o forță de temut. Atunci, în Italia 1990, au fost foarte mulți români în tribune, nu mai fusese așa ceva până atunci… S-a dat drumul să ieși după Revoluție. Am jucat toate meciurile. Am jucat fantastic atunci, cu Lăcătuș care a dat două goluri…

Îmi venea să mă las de fotbal după golurile lui Roger Milla. Tu ca jucător, te aștepți să te schimbe. Dar n-a fost așa…

La meciul următor cu Argentina, la 1-0 cu Argentina, înainte de golul lui Balint, eu am o ocazie uriașă cu capul. Și am ratat… Uite, un antrenor care își dă încredere. Nea Imi mă plăcea. Eu nu mă băgam, la ei jucau Caniggia, Maradona”, a declarat Ioan Andone, potrivit ProSport.

Roger Milla a jucat în Franța în anii '70 -'80 la Valenciennes, Monaco, Bastia, Saint-Etienne și Montpellier, dar vârful carierei l-a atins în prima parte a anilor '90, când a jucat cu naționala Camerunului la Mondialele din Italia și SUA.

VIDEO Iosif Rotariu despre Mondialul din Italia

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!