Cupa Mondiala 2018

SPECIAL | Batranul si Mondialul! El Hadary isi indeplineste visul la 45 de ani si devine cel mai varstnic jucator din istoria turneelor finale

Essam El Hadary este anuntat titular de Hector Cuper in meciul impotriva Arabiei Saudite. La 45 de ani si 5 luni, el va deveni cel mai batran jucator din istoria Campionatelor Mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018, 16:39
Data actualizarii: Luni 25 Iunie 2018, 17:01

A pasit pe terenul de fotbal in 1983 si cam tot pe atunci a inceput sa viseze la prezenta la un Campionat Mondial. Acum, El Hadary isi va indeplini marele vis, la care nu a vrut sa renunte pana la 45 de ani si 5 luni.

Essam El Hadary, portar de legenda al Egiptului, a asteptat mai bine de trei decenii, din momentul in care si-a inceput cariera la juniori, momentul calificarii tarii sale la un turneu final de Campionat Mondial.

Capitan al Egiptului in peste 100 de meciuri si prezent in fix 152 din 1996 si pana in prezent, Essam El Hadary are astazi ocazia unica de a-l depasi pe matusalemicul Faryd Mondragon, cel care a jucat la Mondialul din 2014 la varsta de 43 de ani!

De patru ori campion al Africii cu tara sa si de 8 ori campion al campionatului egiptean cu Al Ahly, precum si castigator al altor numeroase trofee de club si individuale, Essam El Hadary recunoaste: "Nu mi-am imaginat vreodata ca voi juca la varsta asta, dar motivatia de a aparea la un Mondial a fost mult prea mare. (...) Voi juca impotriva unor nume mari. Da, Suarez este un nume mare. Dar si eu sunt un nume mare. Am infruntat Realul, am infruntat fotbalisti ca Zidane si Roberto Carlos. Dar acum e altceva. Acum se va uita tot Globul", a spus el pentru ESPN.

Essam El Hadary a aparat poarta Egiptului in ultimii 23 de ani si este recunoscut pentru ca sarbatoreste fiecare victorie cu un pepene. El s-a nascut in Kafr El-Battikh, numit si "Locul pepenilor".

Lucruri mai putin stiute despre El Hadary

- Despre El Hadary, Didier Drogba a spus ca "este cel mai mare portar impotriva caruia am jucat in cariera mea".

- Unul dintre actualii colegi ai lui El Hadary, Kahraba, s-a iubit cu fiica portarului, Shadwa. Acum, cei doi s-au despartit, dar relatia celor doi coechipieri ramane una buna.

- Essam El Hadary este poreclit "Marele baraj".

- In ziua in care El Hadary debuta la profesionisti, la Damietta, pe 17 septembrie 1993, Amr Warda, acum coechipier al sau, se nastea.

- Un alt coleg al lui El Hadary, Ramadan Sobhi, s-a nascut pe 23 ianuarie 1997. La acel moment, El Hadary debutase deja la echipa nationala.

- Fotografia principala a acestui articol a fost facuta in 2009, cand Egiptul lui El Hadary a invins cu 1-0 Italia la Cupa Confederatiilor. Atunci, El Hadary avea deja 36 de ani

Modifică setările cookies